Celjske taekwondoistke ubranile naslov evropskih prvakinj


Konec prejšnjega tedna se je v poljskem Lublinu odvilo evropsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF. Na tekmovanju so bili uspešni tudi celjski zastopniki v slovenski reprezentanci.

Skupno so nastopilo 697 udeležencev iz 58 držav. Z odličnimi nastopi, tako posamično kot ekipno, se je Slovenija uvrstila na 2. mesto najboljših ekip tega prvenstva v članskih kategorijah. Prva je bila Norveška, tretja pa Irska.

Slovenke na zmagovalni stopnički; foto: ŠKH

Dekleta iz celjskega Športnega kluba Hyong: Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo in Tina Baloh so skupaj z Uršo Terdin, Elizabeto Crnković in poškodovano Tyro Barada pod okriljem reprezentančnega trenerja, Celjana Uroša Bernarda, osvojila in ohranila laskavi naslov članskih evropskih prvakinj.

Dekleta so najprej z 18:2 izločila Nemke, nato s 15:2 Angležinje in v finalu s 14:1 še Norvežanke. Ponovno so dokazala, da sodijo v sam evropski vrh.

Bron za Lariso
Larisa Žagar Slemenšek; foto: ŠKH

Celjska tekmovalka Larisa Žagar Slemenšek je na tekmovanju v kategoriji do 65 kg posamično zasedla 3. mesto. Evropski prvakinji iz leta 2023, ki je želela ohraniti naslov, je te želje v zadnjih sekundah borbe preprečila Madžarka Nikolett Mezei.

Larisa je bila kot lanska zmagovalka v prvem kolu prosta, nato je premagala Škotinjo Hollie Waddel. Po tesnem vodstvu skoraj štirih minut se je v zadnji sekundi rezultat obrnil v prid nasprotnici Nikolett, ki je tako v finalu po zmagi z Romunko zavzela prvo mesto.

Svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu je Iva Rakanović v kadetski kategoriji zaključila v četrtfinalu, ko je izgubila proti Ukrajinki Anhelini Zviahelski in tako pristala na 5. mestu.