Dva celjska akrobata še vedno v igri za pokalni naslov. Oktobra Celje gosti prvo tekmo


Minulo soboto se je v Ljubljani v organizaciji ŠC Triglav Bežigrad, odvilo 14. OP Bežigrada, ki je bila obenem tudi prva tekma za Pokal Slovenije v skokih na veliki prožni ponjavi (veliki trampolin).

Dobro so zopet nastopali celjski akrobati. Urh Skamen je kljub napaki v doskoku v drugi sestavi zasedel 3. mesto in je še vedno v igri za naslov pokalnega prvaka. Njegov mlajši kolega Janez Radej pa je zasedel 4. mesto, čemur je prav tako botrovala napaka v vaji. Kljub temu, da je za las zgrešil stopničke, je tudi Radej še vedno v igri za pokalnega zmagovalca.

Najmlajša tekmovalca Freestyle Kluba Celje sta prav tako uspešno zaključila tekmovanje. Niko Mahmutovič je končal na 4. mestu, Jaka Robida pa je končal na 5. mestu. Val Flander in Lado Brvar, ki sta sicer tudi del ekipe, nista nastopila.

Celjski tekmovalci so v prvi polovici tekmovalnega leta 2022 dosegli številne vidne dosežke na mali in veliki prožni ponjavi. Na vseh tekmovanjih so dosegli 10 zmag, po štiri druga in tretja mesta, ter še nekaj četrtih in petih mest. V drugi polovici leta jih čaka še pet tekmovanj, med drugim tudi v Celju, kjer se bodo akrobati pomerili 1. oktobra na pokalni tekmi.

Po besedah trener celjskih akrobatov Franca Grahka je pred akrobati sedaj pripravljalno obdobje na drugo polovico leta, pozornost pa je usmerjena na pokalna tekmovanja na mali in veliki prožni ponjavi, predvsem na 1. OP Celja in pokalno tekmo, ki bo prvič v knežjem mestu.