Celjski akrobati v knežje mesto pripeljali še tretjo olimpijsko akrobatsko disciplino (foto)


V soboto je Celje gostilo 1. Odprto prvenstvo Celja v akrobatskih skokih na veliki prožni ponjavi, ki je hkrati štela tudi za drugo tekmo za Pokal Slovenije. Na tekmovanju je sodelovalo deset slovenskih in en srbski klub.

Na tekmovanju, ki ga je gostila telovadnica I. OŠ v Celju, se je v akrobatskih skokih pomerilo 22 ekip, ki jih je sestavljalo skupaj kar 163 tekmovalcev.

Nastop domačih tekmovalcev iz Freestyle Kluba Celje, je bil pričakovano uspešen, saj so trikrat stopili na zmagovalni oder ter dosegli še eno uvrstitev v prvo deseterico. Med cicibani je zmagal Niko Mahmutović, drugo mesto sta osvojila Janez Radej v kategoriji mlajši dečki in Urh Skamen v kategoriji starejši dečki. Uspehe je z 9. mestom dopolnil Jakob Leskovšek.

V Celju že tretja olimpijska akrobatska disciplina

Celje je prvič gostilo tekmovanje v akrobatskih skokih na veliki prožni ponjavi. Že maja naslednje leto pa bo knežje mesto gostilo še državno prvenstvo v akrobatskih skokih na veliki prožni ponjavi. Sicer pa je to že tretja olimpijska akrobatska disciplina, ki jo je v Celje pripeljal Freestyle Klub Celje. Po akrobatskem smučanju in deskanju, sedaj še akrobatske skoke na veliki prožni ponjavi.

Organizator in trener celjskih akrobatov Franc Grahek je tekmovanje tako s tekmovalnega kot organizacijskega vidika ocenil za zelo uspešno. “Ravno zaradi dobre organizacije smo dobili ponudbo za izvedbo majskega državnega prvenstva,” je dejal Grahek in poudaril, da jim vse skupaj ne bi uspelo brez tako dobre klubske ekipe.

Dva celjska tekmovalca in reprezentanta že v četrtek odpotujeta na Mednarodno tekmovanje v skokih na veliki prožni ponjavi v Jablonec na Češkem, kjer bosta zastopala barve Slovenije. Tudi v oktobru in novembru celjske akrobate čaka pester program. Oktobra jih čaka OP na mali prožni ponjavi, pokal Slovenije v Mariboru ter dve mednarodni tekmi na Hrvaškem in v Srbiji. V novembru pa še zadnja tekma OP in PS v akrobatskih skokih na veliki prožni ponjavi v Renčah.