Celjski atlet z drugim časom kariere za las zgrešil polfinale SP


V Budimpešti se je v soboto pričelo atletsko svetovno prvenstvo. Barve slovenske reprezentance brani kar šest članov celjskega Kladivarja, eden izmed njih pa je že opravil s svojimi nastopom. 

Matic Ian Guček je v prvem krogu teka na 400 m z ovirami v prvi skupini zasedel peto mesto. Celjanu je uspel najboljši osebni tek aktualne sezone, ob tem pa je dosegel drugi najboljši čas kariere. S časom 49,40 je vendarle za las (15 stotink) zgrešil četrto mesto, ki vodi neposredno v polfinale. Za napredovanje po času mu je zmanjkalo 35 stotink.

Celjski tekač in slovenski rekorder je na koncu na svojem prvem velikem članskem prvenstvu dosegel 27. mesto med 41. uvrščenimi na SP. Prvi v skupini in tudi skupno je bil branilec naslova Brazilec Alison dos Santos.

Guček, ki je lani osvojil naslov mladinskega svetovnega podprvaka, je po nastopu dejal: ”Zelo dobro sem tekel in sem zadovoljen z nastopom, nenazadnje je to moj drugi čas kariere. Tekel sem dobro, le osmo oviro sem zadel in tedaj izgubil malo ritma. Po zadnji oviri, ko sem bil še na četrtem mestu, me je prehitel kitajski tekmec in sem v cilj pritekel kot peti.”

Na svetovnem prvenstvu svoje nastope čaka še pet članic Kladivarja iz Celja, in sicer Neja Kršinar (maraton), Klara Lukan (tek na 5.000 metrov), Eva Pepelnak (troskok), Martina Ratej (met kopja) in Tina Šutej (skok s palico).