Celjski atleti do številnih zmag na Kozjanskem


V Kozjem se je v soboto odvil Atletski miting Šentjur 2023, Državno prvenstvo za vse kategorije v dolgih tekih in Državno prvenstvo Slovenije za vse kategorije v tekmovalni hoji. Do številnih uspehov pa so prišli tudi člani celjskega Kladivarja.

Atletski dan, ki je potekal v organizaciji Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, se je zaradi rekonstrukcije atletskega stadiona v Šentjurju tokrat odvil v Kozjem. Na tekmovanjih je sodelovalo skoraj 300 atletinj in atletov iz vse Slovenije, med njimi tudi številni člani celjskega atletskega kluba.

V sklopu 29. Atletskega mitinga Šentjur je Žiga Benko slavil v teku na 300 m, Jošt Gluk pa je zasedel 6. mesto. V teku na 600 m je Jaša Oković osvojil 7. mesto, Žiga Šturbej 9. mesto, Jure Štuklek pa 11. mesto. Med članicami je v teku na 300 m do zmage prišla Iva KendaKarin Suhovršnik je v cilja pritekla kot 3., Lara Emilija Petek je bila 5., Eva Urankar 7., Eva Goter pa je zasedla 9. mesto.

V teku na 200 m med pionirkami U16 je Hana Boršič osvojila 6. mesto, Eva Obrez 7. mesto, Hana Hartman 12. mesto, Zara Marot pa 13. mesto. Med pionirji U12 je slavil Lovro Obrez, Tinkara Gajšek pa je v teku na 200 m med pionirkami U12 zasedla 2. mesto, do zmage pa je prišla v metu vortexa.

Na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih je Lucijan Zalokar v teku na 10 km zasedel 5. mesto, Gregor Rozman pa 9. mesto. Med članicami je Neja Kršinar pristala na 3. mestu.

Na Prvenstvu Slovenije v tekmovalni hoji je razdaljo 10 km najhitreje prehodila Ana Intihar Marulc.

Ana Intihar Marulc; foto: Peter Kastelic/AZS