Celjski atleti odlični na 32. mednarodnem mitingu v Novem mestu. Vid Botolin v finalu mladinskega EP U20


Celjski atleti še naprej vrstijo odlične nastope v letošnji sezoni. V sredo so tako na 32. mednarodnem mitingu v Novem mestu štirikrat stopili na zmagovalni oder.

Te dni poteka tudi mladinsko evrospko prvenstvo U20 v estonskem Tallinnu, kjer si je celjski atlet Vid Botolin že pritekel sobotni finale, danes pa se bosta za finalne nastope borila še Matic Ian Guček in Lara Bezgovšek.

Na mednarodnem mitingu v Novem mestu so kladivarjevci, kljub odsotnosti nekaterih bolj znanih celjskih imen (Janežič, Lukan, Černjul,…), ki se povečini pripravljajo na OI v Tokiu, pršili do štirih stopničk.

Zmagala je olimpijka Tina Šutej s preskočenimi 450 cm v skoku s palico. Tina je tudi v siršem krogu kandidatk za najvišja mesta na prihajajočih olimpijskih igrah. Na stopničkah so se uvrstili še Matija Rizmal na 1500 m, Domen Orož na 200 m (oba 2. mesto) ter Alen Lamper na 2000 m zapreke (3. mesto).

Botolin že v sobotnem finalu mladinskega EP v Estoniji

V Tallinnu pa trenutno poteka mladinsko EP U20. Vid Botolin si je že pritekel sobotni finale na 3000 m, danes čakajo kvalifikacije še Matica Iana Gučka, ki se je v polfinale prebil z novim osebnim rekordom, in Laro Bezgovšek na 400 m ovire.

Botolin je ves čas teka nadzaroval dogajanje in se spretno izogibal prerivanju v vodilni skupini, ki ni začela prav hitro. Odločitev je finalistih je padla v zadnjih 200 metrih, vodilna trojica, med katero je bil tudi slovenski predstavik, pa je s pogledovanjem nazaj nadzirala dogajanje za svojimi hrbti v ciljni ravnini in hranila moči za finalni nastop.


Rezultati celjskih atletov na 32. mednarodnem mitingu v Novem mestu:

Članice palica:
1. Tina Šutej

Člani 2000 m zapreke:
3. Alen Lampar

Člani 1500 m:
2. Matija Rizmal

Člani 200 m:
2. Domen Orož

foto: Peter Kastelic / AZS