Celjski atleti uspešni na uvodnem mitingu Atletske lige


Včeraj so se na 20. mitingu Slovenska Bistrica ter Stepišnikovem memorialu v metu kladiva, ki je štel za 1. miting Atletske lige Telekom Slovenije, v Slovenski Bistrici zbrali vsi najboljši slovenski atleti. Ti namreč v času, ko se svet spopada s pandemijo novega koronavirusa in je tekmovanj veliko manj, pograbijo vsako priložnost pri prehajanju v tekmovalni ritem nove sezone.

Na mitingu je nastopilo kar 281 tekmovalcev v 10 disciplinah za člane in 10 za članice, za pionirje in pionirke pa je bil na sporedu tek na 60 metrov.

Miting v Slovenski Bistrici je postregel z vrhunsko atletiko, žal pa tej niso mogli prisostvovati tudi gledalci, ki jih organizatorji športnih dogodkov še vedno ne smejo sprejeti na športnih prizoriščih. Vlada sicer z jutrišnjim dnem preklicuje prepoved prisotnosti gledalcev na športnih prireditvah.

V Slovenski Bistrici so se odlično odrezali tudi atleti celjskega Kladivarja. Dosegli so namreč kar pet zmag, eno drugo mesto in tri tretja mesta. Zmagali so najboljši slovenski atlet Luka Janežič v teku na 300 metrov, Jan Brešan v teku na 3000 metrov, Jan Vukovič v teku na 800 metrov, Žiga Benko v teku na 200 metrov in Lana Skok v teku na 200 metrov.

Na drugo najvišjo stopničko se je v disciplimi meta diska povzpela Hana Urankar. Tretje mesto pa so dosegli Domen Orož v teku na 100 metrov, Lina Čater v metu kladiva in Lara Bezgovšek v teku na 800 metrov.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate tukaj.

foto: slovenska-atletika.si