Celjski atleti z novimi uspehi, tokrat iz hrvaškega Zagreba in belgijskega Genta


Celjski atleti so se včeraj mudili na odprtem atletskem dvoranskem prvenstvu Zagreba in na dvoranskem atletskem mitingu v Gentu v Belgiji, kjer so dosegli tri zmage.

Tia Tanja Zivko je Zagrebu odtekla državni rekord v teku na 1500 m, ki sedaj znaša 4:26,69. Na mitingu v prestolnici Hrvaške je do zmage prišla tudi Eva Pepelnak, ki je slavila v troskoku. Uspel ji je skok dolg 13,22 m.

Žiga Benko je med tekmovalci do 23 let v sprintu na 60 m osvojil 2. mesto s časom 6,88 s, zaostal pa je zgolj za tekmovalcem, ki je izenačil slovenski rekord za mlajše člane, star več kot dve desetletji. Sebastjan Baš je v teku na 800 m zasedel 6. mesto (1:55,19)

Vid Botolin je tekmoval na drugem delu Evrope, in sicer v belgijskem Gentu. Tam je za manj kot 4 sekunde zaostal za državnim rekordom v teku na 3000 m. Dosegel je čas 8:01,45.

”Ritem teka je bil sprva kar dober, vendar je kasneje nastala luknja med vodilnimi in ostalimi ter smo potem nekoliko izgubili ritem. V skupini, v kateri sem ostal, sem na koncu ‘finiširal’ in sem jim precej ušel, a je za boljši izid žal nekaj zmanjkalo. Škoda, sem pripravljen za boljši izid, vendar se na današnji tekmi nisem preveč dobro znašel,” je povedal Botolin.

Vid Botolin

 

Simon Valant, foto: Peter Kastelic/AZS, AD Kladivar Celje/Facebook