Celjski bron v olimpijskem mestu


Zadnji konec tedna se je v Sarajevu odvilo tekmovanje Alpe Adria Trophy – Sarajevo open 2024 v hitrostnem drsanju. To je bilo tretje tekmovanje v seriji, ki se bo aprila zaključila v Celju, tokrat pa se ga je udeležilo  66 hitrostnih drsalcev in drsalk iz Hrvaške, Slovaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Avstrije in Nemčije.

Utrinek s tekme; foto: Andrea Nicotera

Iz Drsalnega kluba Celje je glavnem mestu Bosne in Hercegovine nastopal Filip Škof, kjer je dosegel 3. mesto v skupini Junior C Boys. Z oddrsanim časom na 500 m je izboljšal tudi svoj osebni rekord na tej razdalji.

V tem času so se klubski reprezentanti Tibor Komerički, Dina Špan in Vid Gal s trenerjem urili na Madžarskem, Zoja Felicijan pa zaradi bolečin v kolenu trenutno počiva.

Hitrostna drsalca Dina Špan in Tibor Komerički sta v spremstvu trenerja Ersela Arguna 14. februarja odpotovala v Nizozemski Heerenveen, kjer se bosta udeležila tekme mladinskega svetovnega pokala (ISU Short Track Junior World Cup), ki se bo odvijal konec tedna, nato pa v Gdansk, kjer se bodo od 22. do 25. februarja udeležili mladinskega svetovnega prvenstva.