Celjski cestni kolesarji tekmovalno sezono odprli na Ptuju


Minuli vikend se je na Ptuju tudi uradno začela kolesarska sezona za cestne kolesarje za tekmovanje v slovenskem pokalu za sezono 2023. Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celja je nastopilo s kolesarji v vseh kategorijah, prvič doslej pa so na tem tekmovanju prišli tudi do uvrstitve na oder za zmagovalce. 

V kategoriji dečkov C je nastopil Lovro Slapšak, ki je v konkurenci 46 kolesarjev svoj debitantski nastop kronal z odlično vožnjo. V zaključku dirke se je zapletel v padec, kljub temu pa je končal na 22. mestu z minimalnim zaostankom za vodilnimi. V kategoriji dečkov B je prav tako do svojega prvenca prišel Timotej Jordan, ki je zasedel 26. mesto. Pri dečkih A je celjske barve zastopal Oskar Mernik, ki je v šprintu glavnine zasedel odlično 2. mesto.

Oskar Mernik do 2. mesta na Ptuju; foto: Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje/Facebook

Pri mlajših mladincih sta nastopila Mai Kodrun (51. mesto) in Jan Jager (49. mesto). V najstarejši kategoriji je Celjane predstavljal Aljaž Škornik, ki se je skozi celotno dirko vozil v glavnini, vse do zadnjega kilometra, ko je zaradi padca v skupini izgubil možnost za višjo uvrstitev. Končal je na 19. mestu.