Celjski dan rokometa s tekmo proti sloviti Barceloni navdušil večtisoč navijačev v Zlatorogu (foto)

13. 06. 2022 10:54

Pred okoli 3.000 rokometnimi navijači se je v soboto v dvorani Zlatorog odvil Celjski dan rokometa. Ljubitelji tega športa so prišli na svoj račun.

Sobotno dogajanje se je začelo z zaključnim turnirjem četverice za starejše dečke B, na katerem so se pomerile ekipe Sviša Ivančna GoricaTrima Trebnje, MRK Krke in Nove KBM Celja Pivovarne Laško. Slovesno je bilo tudi pred dvorano Zlatorog. Program se je sicer malce spreminjal, saj je Barça zamujala s prihodom v Celje, a na odru so navijače po vrsti pozdravili celjski trener Alem Toskić, ki je ocenil sezono ter napovedal prihodnjo, do nedavnega kapetan David Razgor, ki se je na tej tekmi poslovil ter Aleks Vlah, ki prevzema kapetansko vlogo. Kljub zamudi slovite Barce je zbrane pred dvorano pozdravil trener Carlos Ortega ter nekdanja celjska igralca, Blaž Janc in Domen Makuc. Barcelona bo naslednji teden v Kolnu igrala na zaključnem turnirju lige prvakov. Za Barço je bila tako sobotna tekma tudi generalka pred nastopom v Nemčiji, kjer se bodo v polfinalu pomerili s Kielom.

Navijači pred dvorano so pozdravili tudi vseh šest celjskih novincev za naslednjo sezono, 18-letni srednji zunanji igralec iz Srbije, Vukašin Antonijević, ki prihaja iz Metaloplastike Šabac, in velja za enega večjih talentov na območju nekdanje skupne države. Domen Knez se vrača s posoje v Mariboru, pred tem pa je igral za vse mlajše selekcije celjskega kluba. Naslednji v članski ekipi Celja Pivovarne Laško bo od naslednje sezone tudi Mitja Janc, prav tako deloma proizvod celjske rokometne šole, saj je že v mlajših selekcijah prišel iz Sevnice. MVP evropskega prvenstva do 19 let in brat Blaža Janca. Na položaj desnega zunanjega prihaja mladi Rečan, Patrik Martinović, ki pa že pozna slovensko ligo, saj je nazadnje nastopal v ljubljanskem Slovanu. Tudi on je bil član mladih hrvaških reprezentanc. Iz Bosne in Hercegovine prihaja tudi novopečeni bosanski reprezentant, 204 cm visoki Amir Muhović. Iz Maribora pa se domov vrača še en celjski proizvod, Filip Rakita, ki je bil tudi član kadetske ter mladinske reprezentance Slovenije, sedaj pa na krilu stopa v čevlje Tilna Kodrina. Navijačem so se predstavile tudi vse mlajše selekcije celjskega rokometnega kluba s svojimi trenerji.

Vrhunec tekma s slovito Barcelono

Vrhunec dogajanja je bila večerna tekma med Celjem Pivovarno Laško in Barço, ki se je končala z zmagoslavjem slednje, a številnimi drugimi vrhunci. Vzdušje v Zlatorogu je spominjalo na najlepše čase, energija se je prenašala na igrišče, kjer se je celjska zasedba odlično zoperstavila gostom. Ti so sicer hitro povedli, ustvarili lepo razliko, ko obrambi obeh ekip nista bili razpoloženi, na celjski strani pa je bilo nekoliko preveč napak. Domači so nato na noge spravili svoje navijače, ko so po obrambah Gaberška ter zadetkih Cokana in ostalih zaostanek hitro izničili ter povedli za dva zadetka, na odmor pa ob navdušenju množice odšli s prednostjo 20:19.

Drugi polčas so gostje začeli podobno odločno, kot prvega. Hitro so izničili in si sami priigrali nekaj zadetkov naskoka. Celjani se niso predajali, še naprej so odlično igrali, zadevali z vseh položajev, vseeno pa aktualnega evropskega prvaka niso uspeli ujeti. Devet minut pred koncem je sledil še en vrhunec. Zaustavil se je igralni čas in od igralskega dresa se je poslovil kapetan, David Razgor.

Sledil je zaključek tekme, ki jo je Barça na koncu dobila s 36:31. Po zaključnem žvižgu pa je sledilo še slovo, oziroma zahvala igralcem, posameznikom, ki so bili del celjskega kluba. V imenu kluba so se jim zahvalili predsednik RK Celje Pivovarna Laško, Gregor Planteu, donedavni predsednik kluba, Jernej Smisl in župan Celja, Bojan Šrot. Seveda pa se se od njih poslovili tudi najzvestejši navijači na svetu, člani navijaške skupine Florijani.

RK Celje Pivovarna Laško  :  Barça     31:36  (20:19)

Dvorana Zlatorog, 3000 gledalcev, sodnika: Kavalar, Nahtigal; delegat: Kaučič

RK Celje Pivovarna LaškoBojić, Zupančič, Gaberšek 12 obramb; Strmljan 1, Mazej, Dragašević 1, Razgor 1/1, Cokan 10/3, Marguč, Poteko 2, Ivanković 2, Čepić 2, Kodrin 5, Žabić 2, Mlakar 2, Vlah 2, Suholežnik; trener Alem Toskić

Barça: Perez de Vargas, Maciel; Mem 3, Arino 1, Janc 3, N’Guessan 3, Gomez 3/1, Fernandez 3, Makuc 4, Langaro 1, Ben Ali 5, Richardson 2, Fabregas 6, Frade, Zein; trener: Carlos Ortega

foto: RK CPL

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,137 seconds.