Celjski drsalci brez domače dvorane še nekaj časa, na treninge sedaj hodijo tudi v tujino


Celje ob letošnjih poplavah tudi zaradi protipoplavnih ukrepov, ki so bili izvedeni v preteklih letih, ni bilo tako hudo prizadeto, kot nekateri drugi kraji po državi. Je pa voda zalila mestni park in s tem tamkajšnjo ledeno dvorano, kjer trenirajo člani Drsalnega kluba Celje.

Voda je zajela drsališče in opremo ter drsalke, vso razdejanje pa je drsalce prisililo v zaustavitev treningov. Prav tako je bil prekinjen mednarodni kamp umetnostnih drsalcev ter odpovedan kamp hitrostnih drsalcev. Manjka treningov je za športnike še posebej velika težava, saj se brez premora teden za tednom borijo za vsak napredek, to pa jim je sedaj onemogočeno. Zaradi tega rabijo iskati alternativne možnosti, kar prinaša dodatne stroške, ki so zaradi izgube poplavljene opreme že tako veliki.

Poplavljeno drsališče; vir foto: FB/Drsalni klub Celje

Kot smo Slovenci že mnogokrat dokazali, znamo biti zelo solidarni. To se je zgodilo tudi tukaj, saj so takoj mnogi prihiteli na pomoč in začeli čistiti dvorano ter druge tamkajšnje prostore. Kljub temu drsanje na domačem ledu ne bo mogoče še kakšen mesec dni, zato so se celjski drsalci na treninge odpravili drugam. Drsali so v prostorih Drsalnega kluba Jesenice, pomagali pa so jim tudi DK Stanko Bloudek Ljubljana, Kranj in Labod Bled.

Pred kratkim pa jim je na pomoč priskočila še Športna unija Slovenije, ki jim je priskrbela kombi, da so se lahko odpravili na Nizozemsko. Tam so trenirali v ledeni areni Thialf v mestu Heerenveen, kjer je se nahaja izobraževalni center in Center odličnosti za hitrostno drsanje na kratke in dolge proge.

Celjski drsalci med treningom na Nizozemskem; vir foto: FB/Drsalni klub Celje