Celjski ekipi se je pridružil Elvir Ibišević


ibisevic-1Celjske nogometaše je okrepil bosanski igralec konjice napada Elvir Ibišević. Gre za bratranca Vedada Ibiševića, reprezentanta Bosne in Hercegovine, ki igra vidno igralsko vlogo v nemški bundesligi.

Elvir Ibišević je Celjanom zvestobo obljubil za tri leta. To je njegova prva profesionalna pogodba.

Nogometni klub Celje se je dva dni pred začetkom nove tekmovalne sezone okrepil z 20-letnim Elvirjem Ibiševićem. Gre za bratranca Vedada Ibiševića.

Elvir ima tako potni list Bosne in Hercegovine kot tudi Združenih držav Amerike, kamor se je preselil pri dveh letih. V ZDA je nosil dres ekipe Omaha Mavericks, ekipe univerze Nebraska Omaha.

188 centimetrov visok napadalec je s celjskim prvoligaškem sklenil triletno pogodbo. Do 31. maja 2021. To je prva profesionalna pogodba za Elvirja Ibiševića.

Elvir Ibišević se je rodil 10. februarja 1998, v Tuzli. Bil je član izbrane vrste Združenih držav Amerike do 17 let, vpisal pa je tudi en nastop v dresu članske reprezentance Bosne in Hercegovine. 28. januarja je dobil priložnost na prijateljski tekmi z USA. Pohvali se lahko, da je v NCAA Diviziji dosegel drugi najhitrejši »hat trick« v zgodovini omenjenega tekmovanja. V pretekli sezoni je bil štirikrat izbran za igralca kroga. Na rumeno-modrem dresu bo imel številko 18.

vir: NK Celje