Celjski hitrostni drsalci blesteli v Zagrebu


Minuli vikend je v Zagrebu potekalo prvo izmed tekmovanj serije Alpe Adria Trophy. V hrvaški prestolnici je nastopilo 180 tekmovalcev iz 10 držav, med drugim tudi pet članov Drsalnega kluba Celje.

V novi sezoni hitrostnega drsanja je bil v skupini Men vnovič najhitrejši Tibor Komerički, njegov članski kolega Vid Gal pa je zasedel tretje mesto. Pri hitrostnih drsalkah je prepričljivo slavila Dina Špan, ki je bila najhitrejša v svoji skupini (Women B), prav tako pa tudi v skupini Women.

Foto: DK Celje

Svoja osebna rekorda sta izboljšala Filip Škof (500 m) in Zoja Felicijan (500 m in 1.000 m). Filip je v skupini Junior C Boys zasedel peto mesto, Zoja pa sedmo mesto v skupini Junior C Girls.

Svoje varovance je pohvalil trener celjske ekipe Ersel Argun: ”Drugo dirko sezone smo izpeljali uspešneje. Naše delo daje rezultate. To je bilo tekmovanje, v katerem smo razumeli svoje tehnične pomanjkljivosti in prednosti. Do naslednjega tekmovanja bomo izboljšali naše pomanjkljivosti in še dodatno razvili svoje prednosti. Čestitam svojim športnikom, verjamem, da bodo dosegli še večji uspeh.”

Naslednje tekmovanje, ki se ga bosta udeležila mlajša hitrostna drsalca bo v začetku novembra, in sicer Danubia Series v Bolgariji. Prihodnja tekma serije Alpe Adria Trophy pa bo v začetku decembra v Beogradu, kamor bo odpotovala celotna celjska zasedba.