Celjski hitrostni drsalci nastopili na Madžarskem in se vrnili z dvema zlatima medaljama


Zadnji konec tedna je bilo v Budimpešti 31. božično tekmovanje. Pod vodstvom trenerja Ersela Arguna so nastopili štirje slovenski drsalci, vsi člani Drsalnega kluba Celje.

Osvojili so eno zlato medaljo, ki jo je pridrsal Tibor Komerički in eno bronasto medaljo, ki jo je pridrsal Vid Gal, oba v skupini Senior & Junior A Men. Dina Špan je zasedla 6. mesto v skupini Junior A Women.

Utrinek z ene od preizkušenj; foto: DKC

Mednarodno tekmovanje »31th Santa Claus Cup« v hitrostnem drsanju na kratke proge poteka vsako leto v Budimpešti na Madžarskem. Tekmovanja se je udeležilo okoli 250 tekmovalcev iz naslednjih držav: Madžarske, Slovaške, Češke, Hrvaške, Srbije, Italije, Nemčije, Norveške, Romunije, Bolgarije, Malezije, Bosne in Hercegovine, Singapurja in Slovenije.

Tibor Komerički je drsal najhitreje v vseh treh distancah in tako prepričljivo osvojil 1. mesto v skupini Senior & Junior A Men, v kateri sta tekmovala kar dva klubska kolega. Vid Gal je v skupni razvrstitvi zasedel 3. mesto in pridrsal bronasto medaljo z naslednjimi uvrstitvami: 4. mesto na 500 m, 3. mesto na 1.000 m in 1.500 m.

Z desne: Tibor Komerički, Vid Gal, trener Ersel Argun, Dina Špan, Zoja Felicijan; foto: DKC

Dina Špan je v skupini Junior B Women v skupni razvrstitvi zasedla 6. mesto z naslednjimi uvrstitvami: 4. mesto na 500 m, 6. mesto na 1000 m in 5. mesto na 1500 m. Zoja Felicijan je v skupini C Girls zasedla 26. mesto (30. mesto na 500 m, 21. mesto na 1000 m in 1500 m).

Hitrostni drsalci se bodo pod vodstvom trenerja Ersela Arguna intenzivno pripravljali vse do naslednjih tekem, ki so predvidene v januarju 2024. Že v prvem tednu novega leta se bodo starejši hitrostni drsalci pomerili na tekmi Pannonia Open, ki bo v Budimpešti, nato sledi Evropsko člansko prvenstvo v Gdanskem na Poljskem ter konec januarja 2024 težko pričakovani nastop Dine Špan na Mladinskih olimpijskih igrah v Koreji.