Celjski hitrostni drsalci uspešni na Poljskem – nov državni rekord na 500 m


Na Poljskem v Bialystoku je potekalo ISU Challenge 1 tekmovanje v hitrostnem drsanju na kratke proge. Tekmovanja so se pod taktirko trenerja Martina Kolenca udeležili trije slovenski reprezentati: Tibor Komerički, Dina Špan in Vid Gal, vsi člani Drsalnega kluba Celje.

Bronasti Tibor Komerički

Gre za tekmovanje višjega razreda, kjer se odvija borba za 8 najboljših drsalcev v Junior kategoriji iz vzhodne Evrope, ki se na koncu pomerijo v Europa Cup finalu.

Dina Špan se je na tekmi najboljše odrezala v kategoriji Junior B Women na distanci na 500 m s 14 mestom (29 tekmovalk), Vid Gal pa v kategoriji Men na distanci na 1000 m s 7. mestom (9 tekmovalcev). Svoj osebni rekord je izboljšal na vseh treh distancah (500 m, 1000 m in 1500 m).

Tibor Komerički je v distanci na 500 m v skupni razvrstitvi osvojil bronasto medaljo. Postavil je nov državni rekord na 500 m v hitrostnem drsanju na kratke proge.

Trener Martin Kolenc je pohvalil svoje varovance:

 

Kljub nekoliko slabšim razmeram na tekmovanju, glede na hitrost in kvaliteto ledu, je Tibor Komerički oddrsal slovenski rekord na 500 m, kar dokazuje njegovo pripravljenost, da ga v nekoliko boljših ali podobnih razmerah ponovno podre. Vid Gal je izboljšal osebne rekorde na vseh treh distancah (na 500 m, 1000 m in 1500 m) in s tem pokazal visoko motivacijo in predanost športu. Dina Špan pa je, kljub zdravstvenim težavam na tekmi in močne konkurence tekmovalk vzhodne Evrope dosegla dobre rezultate. Drsala je blizu svojim rekordom, kar dokazuje, da ima dovolj fizične pripravljenosti za doseganje kakovostnih rezultatov, ko so razmere primerne.”

Simon Valant, Foto: DK Celje