Celjski hitrostni drsalci v prestolnici Srbije do treh medalj


Celjski hitrostni drsalci na kratke proge so se pretekli vikend mudili v Beogradu, kjer so nastopili na tekmi Alpe Adria Trophy, Serbia Open 2023. V srbski prestolnici so moči merili štirje člani Drsalnega kluba Celje, ki so osvojili dve srebrni in eno bronasto odličje.

Tekma v Beogradu je druga izmed serij tekem Alpe Adria Trophy v letošnji sezoni. Glavno mesto Srbije je tokrat gostilo 80 hitrostnih drsalcev in drsalk iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Madžarske, Avstrije ter Bolgarije. 

Dina Špan je na distancah 500 m in 1500 m pridrsala na cilj kot tretja, v skupni razvrstitvi pa si je v svoji skupini (Junior B Women) priborila bronasto medaljo. Vid Gal je v svoji skupini (Men) na razdalji 1500 m zasedel prvo mesto, na razdaljah 500 m in 1000 m pa drugo mesto ter tako osvojil srebrno medaljo.

Odlično je tokrat drsal tudi Filip Škof. Skoraj za sekundo in pol je izboljšal svoj osebni rekord na 1000 m, v skupni razvrstitvi skupine Junior C Boys pa je osvojil srebrno medaljo, potem ko je na vseh treh distancah (500 m, 1000 m in 1500 m) pristal na drugem mestu. Zoja Felicijan je zaradi težav s kolenom tekmovala le na 1500 m. Pridrsala si je finale, ki pa ga zaradi poškodbe ni uspela odvoziti. 

Konec tedna se bodo celjski hitrostni drsalci udeležili tekme v Budimpešti.