Celjski hokej piše zgodovino – Celjani bodo edini slovenski predstavnik v alpski ligi


Slovenijo bodo v naslednji sezoni alpske hokejske lige zastopali zgolj hokejisti Celja, kar vsekakor pomeni dvig kluba iz knežjega mesta na višjo raven in hkrati eno izmed zgodovinskih odločitev. Ob vsem tem pa so Celjani danes na novinarski konferenci podpisali tudi pogodbo z novim sponzorjem.

Zgodovinska odločitev Celja je bila zapečatena na zgodovinski lokaciji, in sicer na Starem gradu. Nastopanje v alpski ligi bo v prihodnji sezoni velik korak za celjski hokej, ki vsekakor postopoma raste navzgor. Cilji Celjanov v svoji debitantski sezoni alpske lige vsekakor ne bodo previsoki, bo pa ekipa še naprej temeljila na osnovi sedanjega kadra, ki sloni na domačih hokejistih. Kljub temu so seveda pripravljeni na povečanje proračuna, saj naj bi po nekaterih ocenah namreč za nastopanje v alpski ligi potrebovali vsaj 300.000 evrov, kar je 30 do 40 odstotkov več od sedanjega proračuna.

Predsednik kluba Vid Valenčak je danes na novinarski konferenci dejal: “To je zgodovinski dan za celjski hokej, ki ima pestro 75-letno zgodovino, polno vzponov in padcev. V zadnjih letih smo se našli entuziasti in se odločili dvigniti klub na višjo raven. Vzpostavili smo celotno piramido od mladinskih selekcij, člani so letos tretja ekipa v DP. Vse to je šlo v smer, da je logična posledica alpska liga, želimo si naprej.”

Današnje konference se je udeležil tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač in nakazal, da celjska občina stoji ob strani zagnanemu projektu. Pri občini bodo namreč pomagali predvsem s projekti, kot je prenova oziroma energetska sanacija dvorane, medtem, ko je nova dvorana sicer v prostorskih načrtih, a za zdaj se zdi, da do tega v bližnji prihodnosti še ne bo prišlo.

Celjski župan Matija Kovač je ob tem dejal: ”Vesel sem, da se ta tektonski premik v slovenskem hokeju dogaja v našem mestu. Spet je čas, da se povrne nekdanja slava. Ta ekipa in vodstvo je tisto, ki nas bo do tega popeljalo. Kot mesto smo veseli tega premika, ki pomeni promocijo hokeja ne le v Celju. Pričakujem, da je to začetek lepe zgodbe, ki jo bomo Celjani in Celjanke z veseljem spremljali s tribun.”

Današnji dan je zaznamoval tudi podpis pogodbe z novim glavnim sponzorjem. Dosedanji LedX sicer še vedno ostaja klubski partner, bo pa njegovo glavno vlogo vsaj za dve leti prevzelo podjetje RST.

Simon Valant