Celjski hokejisti po kazenskih strelih ugnali Kranjčane, okrepil pa jih je tudi izkušeni napadalec


Hokejisti Celja so na svojem petem dejanju v okviru državnega gostovali v Kranju pri Triglavu. Celjani so zapravili prednost dveh zadetkov, a na koncu vendarle slavili po izvajanju kazenskih strelov. Poleg tega so predstavili tudi novo okrepitev.

Triglav Kranj : RST Pellet Celje 2:3* (1:2, 0:0, 1:0, 0:0)
Markič (12′), Pretnar (54′); Bukovec (5′), Sotlar (11′)

Že v 5. minuti je celjsko zasedbo po sijajni individualni akciji v vodstvo popeljal Maks Bukovec. Sredi prve tretjine so nato Celjani prišli do povišanja svoje prednosti, ko je igro z igralcem več kronal Jure Sotlar.

Le minuto kasneje je zmedo pred celjskimi vrati izkoristil Žan Markič, ki je Kranjčane znova približal na minimalni zaostanek. V drugi tretjini sta mreži mirovali, vratarja pa sta skupaj zbrala 24 obramb.

V zadnji tretjini so bili varovanci Gala Korena precej nevarnejši nasprotnik, a do zadetka so prišli hokejisti Triglava. 6 minut pred iztekom rednega dela so Celjani igrali brez izključenega Marka Čepona, izid pa je z odličnim strelom poravnal Aljoša Pretnar. V podaljšani igri ni prišlo do spremembe izida, zato so sledili kazenski streli.

Vratar Jakob Brandner je ubranil prav vseh pet strelov Triglava, na drugi strani ledu pa je za zmago Celja, kot edini uspešen izvajalec, poskrbel Jaša Jenko. Celjani so se tako veselili novih dveh točk, ki jih uvrščajo na drugo mesto, s tremi točkami zaostanka za Jeseničani, ki pa imajo tekmo manj.

Luka Kalan v celjskem dresu. (Foto: HK RST Pellet Celje/Facebook)

Ob tem so Celjani predstavili tudi novega 30-letnega napadalca Luko Kalana. Kranjčan ima že precej izkušenj iz tujine, ko je igral na Švedskem in Poljskem ter v Avstriji. Poleg tega pa je bil v preteklosti tudi član Olimpije in Jesenic. Kalan je vseskozi tudi član slovenske izbrane vrste.

Pred celjskimi hokejisti je sedaj naporen vikend, v petek bodo namreč v Alpski ligi gostili Bregenzerwald, v soboto pa odhajajo na gostovanje v Linz.

Posnetek tekme s Triglavom: