Celjski hokejisti polovičen izkupiček v Alpski ligi kronali z zmago v državnem prvenstvu (video)


Hokejisti Celja so imeli v zadnjih petih dneh izredno pester urnik, v katerem so odigrali kar tri tekme. V okviru Alpske lige so v petek gostili Bregenzerwald, v soboto pa so gostovali v Linzu. Včeraj so nato v Ljubljani proti Slaviji odigrali še srečanje državnega prvenstva.

Redni del dvoboja proti ekipi Bregenzerwalda iz zahoda Avstrije so Celjani sklenili z neodločenim izidom. To jih je popeljalo v podaljšano igro, v kateri je Jure Sotlar dosegel zmagujoči zadetek, kar je celjski zasedbi prineslo novi dve točki.

RST Pellet Celje : Bregenzerwald *3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)
Čepon (8′), Jenko (26′), Sotlar (63′); Tschofen (20′), Poschmann (26′)

Vrhunci s tekme proti Bregenzerwaldu:

Obračun z ekipo iz Linza je sledil manj kot 24 ur po zmagi nad Avstrijci, s tem, da so celjski hokejisti za pot na sever Avstrije porabili več kot 4 ure. Kljub utrujenosti so se varovanci Gala Korena dobro zoperstavili domačim, a vendarle državo naših severnih sosedov zapustili praznih rok.

Tukaj so vrhunci s tekme proti Linzu.

Steel Wings Linz : RST Pellet Celje 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Sticha (20′), Stottner (33′); Sotlar (24′)

Po minimalnem porazu so gostovali še v Ljubljani pri Slaviji. V slovenski prestolnici so svoje delo opravili z odliko, predvsem v zadnji tretjini, ko so strli domači odpor.

Slavija Junior : RST Pellet Celje 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Stipanič (19′), Sitar (25′); Kalan (7′, 49′), Jakupović (37′), Kolar (59′)

Sledi nekoliko daljši odmor, v katerem bodo hokejisti iz knežjega mesta lahko po napornem ritmu malce zadihali, nato pa v torek gostijo sedemnajstkratne italijanske prvake iz Cortine. V Alpski ligi si Celjani po sedmih tekmah delijo 14. mesto, v državnem prvenstvu pa po šestih dvobojih zasedajo 2. mesto.

Lestvico zagotavlja Sofascore