Celjski hokejisti preko Slavije v polfinale pokala


Celjski hokejisti so uspešno začeli s pokalnim turnirjem vseh osmih slovenskih članskih ekip, ki ga do nedelje gosti knežje mesto.

V četrtfinalni tekmi so se pomerili z ekipo Playboy Slavije, ki jih je na koncu zadnje sezone v tekmi za končno tretje mesto v državnem prvenstvu porazila.

Prva tretjina je minila brez zadetkov, gostje pa so si prislužili kar 16 minut kazni. Vseeno se ni ponovila zadnja tekma, ko hokejska igra ni bila v ospredju. Na začetku druge tretjine so Celjani dosegli dva gola, sredi tretjine pa povedli že s 3:0. Gostje so v 34. minuti zadeli prvič, drugič pa prav ob izteku 40. minute.

Na začetku zadnjega dela so Celjani ob igralcu več dosegli četrti gol, nekaj minut kasneje pa ob velikem pritisku še petega in tako odločili zmagovalca. Gostje so zmogli doseči tretji zadetek in se v zadnjih minutah trudili, da bi prišli še bližje, a jim to ni uspelo.

ECE Celje : Playboy Slavija 5:3 (0:0, 3:2, 2:1)

1 : 0 – Nik Grahut 21.’
2 : 0 – Rok Leber, podaja Žiga Grahut 24.’
3 : 0 – Žiga Grahut, podaja Aljaž Ogrizek 31.’
4 : 2 – Aljaž Ogrizek, podaja Rok Leber, Žiga Grahut 44.’
5 : 2 – Rok Kolar 51.’

V prvi tekmi je bil kranjski Triglav s 7:3 uspešnejši od Blejcev. Celjani bodo v soboto ob 20. uri igrali polfinale proti eni od jeseniških ekip.

Preostali razpored:

Petek, 8. september:
16:30 – HDK Maribor : HK SŽ Olimpija
20.00 – HDD Jesenice : HD Mladi Jesenice

Sobota, 9. september:
16:30 – HK Triglav : HDK Maribor/HK Olimpija
20:00 – HK ECE Celje : HDD Jesenice/HD Mladi Jesenice

Nedelja, 10. september, vucko-polovickaob 18.00: finale