Celjski hokejisti redni del Alpske lige zaključili na najlepši možen način


Hokejisti Celja so na zadnji tekmi rednega dela Alpske lige gostili italijansko Gherdeino. Celjani so prikazali sijajno predstavo in zasluženo nadigrali moštvo iz Italije ter tako na najlepši možen način zaključili redni del mednarodnega tekmovanja. 

RST Pellet Celje : Gherdeina Valgardena 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Čepon (1′), Freidenfelds (32′), Sotlar (41′, 59′), Povše (49′); De Luca (2′), Luisetti (51′)

Celjski hokejisti so sanjsko odprli obračun in že v 14. sekundi povedli z zadetkom Marka Čepona. Sledil je ekspresen odgovor gostov, ko je izid po lepem prodoru poravnal Anthony De Luca.

V drugem delu tekme so gledalci v Ledeni dvorani videli en zadetek. V zmedi pred golom Italijanov se je najbolje znašel Raivo Freidenfelds, ki je poskrbel za novo vodstvo Celja. Varovanci Gala Korena so potem znova sijajno odprli tretjo tretjino. Celjsko akcijo je s strelom pod prečko zaključil kapetan Jure Sotlar.

Sredi zadnje tretjine je nato Mikus Mintautiškis nase povlekel dva hokejista nasprotne ekipe, kar je ponudilo nekaj več prostora Juretu Povšetu, ki je to izkoristil in še četrtič zatresel mrežo Italijanov. Znova so odgovorili gostje, ko se je Matteo Luisetti znašel preveč osamljen pred celjskimi vrati, kar je 23-letnik unovčil in znižal zaostanek Gherdeine.

Sledil je močan pritisk gostov, ki so zaigrali brez vratarja. Izjemna borba Celjanov v obrambi je bila poplačana v zadnji minuti, ko sta sama proti vratom Italijanov oddrsala Sotlar in Freidenfelds ter zabila že zadnji žebelj v krsto gostujoče zasedbe.

Sotlar, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme je po tekmi dejal: “Težka sezona zaenkrat, veliko vzponov in padcev, bili smo nekonstantni, ampak za nas se sezona sedaj na novo začenja. Takšno zmago smo potrebovali, pokazali smo, da lahko, zaslužili smo si jo, zdaj pa imamo pred sabo to zgodovinsko tekmo.”

Celjani so na 30 tekmah vknjižili 8 zmag (2 po podaljšani igri) in 22 porazov (1 po streljanju kazenskih strelov). S tem so redni del zaključili na 15. mestu, ki vodi v kvalifikacijski krog za preboj v končnico.

V torek celjsko moštvo čaka še izredno pomembna tekma državnega prvenstva, ko bodo gostili Jeseničane, z zmago pa bi si lahko priigrali lepo priložnost za prvo in zgodovinsko uvrstitev v finale slovenskega prvenstva.

Lestvico zagotavlja Sofascore