Celjski hokejisti se v polfinalu poslavljajo od mednarodne lige


Hokejisti Celja so se v okviru polfinala mednarodne lige IHL še tretjič v tednu dni pomerili z Jeseničani. Po dveh porazih so nujno potrebovali zmago, da bi ohranili možnosti za napredovanje v finale, toda tudi v tretje so bili železarji boljši nasprotnik.

LedX Celje : Sij Acroni Jesenice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Grahut (54′); Prostor (15′), Ulamec (39′, 59′), Bohinc (55′)

Jesenice so v zaključku prve tretjine po prodoru in nato še uspešnem zaključku Anžeta Prostora povedle z 0:1. Nato je v zadnji minuti druge tretjine vodstvo povišal Luka Ulamec. Celjani se kljub temu niso predali, za kar so bili nagrajeni, ko je zadetek upanja dosegel Nik Grahut. Vendarle je sledil hiter odgovor železarjev, ki so prišli do novega zadetka po lepi individualni akciji Rožleta Bohinca. Hokejistom Celja ni preostalo drugega, kot, da poizkusijo napasti brez vratarja, torej z igralcem več, toda sledil je protinapad Jesenic, Luka Ulamec pa je poslal pak v prazna vrata in poskrbel za končnih 1:4.

Prav s takšnim izidom so Jeseničani odpravili Celjane tudi na drugi tekmi v Podmežakli, medtem, ko so celjski hokejisti na prvi tekmi v Celju izgubili z minimalnih 0:1. S tem se zaključuje precej uspešna sezona celjskih hokejistov, ki so bili tretji v državnem prvenstvu in prvi po rednem delu mednarodne lige, kjer so na koncu prišli do polfinala.