Celjski hokejisti so se uvrstili v polfinale


Celjani so na tretji tekmi četrtfinalnega dvoboja z Mariborčani iskali zmago in posledično napredovanje v polfinale Lige IHL. Bili so zanesljivi in v domači dvorani prišli do nove visoke zmage.

LedX Celje : Maribor 12:3 (4:1, 1:1, 7:1)
Sotlar (5′, 26′), Sodja Zalokar (10′), Mintautiškis (16′, 19′, 45′), Bernard (41′), Subotić (42′, 50′), Grahut (43′, 60′), Kastelic (59′); Petek (3′), Čerič (54′)

Hokejiste Celja so gostje iz štajerske prestolnice že v 3. minuti presenetili z vodstvom, ko je zadel Gal Petek (0:1). To je Celjane zgolj še dodatno motiviralo, sledil pa je hiter odgovor. V prvi tretjini so kar štirikrat zadeli v polno in si priigrali zanesljivo prednost pred nadaljevanjem obračuna. Med strelce so se vpisali Jure Sotlar, Gal Sodja Zalokar in dvakrat Mikus Mintautiškis (4:1).

V drugem delu igre so Mariborčani znižali zaostanek preko Denisa Kadiča (4:2), znova pa je sledil hiter odgovorov Celja, ko je pak ponovno v mrežo pospravil Sotlar (5:2). Druga tretjina je bila torej nekoliko manj plodna kar se tiče zadetkov, so se pa Celjani še dodatno razigrali v zadnjem delu tekme.

V tretji tretjini so hokejisti Celja namreč dosegli kar sedem zadetkov, prejeli pa le enega. Uspešni so bili Jakob Bernard, Nejc Katelic, Mintautiškis in po dvakrat Srdjan Subotić ter Nik Grahut. Za goste je zadetek prispeval Jan Čerič.

Končni izid je tako znašal visokih 12:3, Celjani pa so se s tretjo zaporedno zmago na štajerskem obračunu uvrstili v polfinale. Tam se bodo srečali z zmagovalcem dvoboja med Slavijo in Jesenicami, kjer po treh tekmah bolje kažejo Jeseničanom, ki so dvakrat slavili.

Simon Valant