Celjski hokejisti tekmovalno sezono odprli s streljanjem kazenskih strelov


Hokejisti Celja so tekmovalno sezono odprli v domači dvorani, kjer so v okviru državnega prvenstva gostili kranjski Triglav. Celjani so v krstnem nastopu zabeležili poraz, do katerega pa so prišli po kazenskih strelih. 

RST Pellet Celje : Triglav Kranj 3:4* (1:0, 1:1, 1:2, 0:0)
Fingušt (6′), Jenko (22′), Sečen (60′); Gorše (40′), (Potočnik 52′), Pretnar (60′)

Že po nekaj minutah igre je Nik Sečen poskrbel za odlično podajo, ki jo je izkoristil Ian Fingušt in tako postavil celjske hokejiste v zgodnje vodstvo. Ekipa Celja je nadaljevala z dobro predstavo tudi v drugi tretjini, kjer so se na uvodu le te uspešno spopadli z visoko postavljeno obrambo Triglava in povečali svojo prednost. Tim Dolinar je v globini našel Jašo Jenka, ki je brez težav premagal gostujočega čuvaja mreže.

Sledil je odgovor zasedbe iz gorenjske prestolnice. Kranjski hokejisti so namreč 45 sekund pred iztekom drugega dela igre znižali zaostanek, ko je iz desne strani pred celjska vrata prodrl Enes Gorše in uspešno zaključil svoj strel.

Sredi zadnje tretjine so gostje po dobri reakciji Krištofa Potočnika prišli do izenačenja. Hokejisti iz mesta ob Savinji so v zaključku obračuna z igralcem več močno pritisnili na vrata gostov, kar je 25 sekund pred iztekom ure Nik Sečen kronal z zadetkom. Kranjčani so nato brez vratarja lovili gol za podaljšek, ki so ga dosegli v zadnji sekundi. Takrat je v polno zadel Aljoša Pretnar.

Kranjčani v podaljšani igri niso uspeli izkoristiti izključitve na strani Celja, tako, da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Celjani so v sedmih poskusih bili uspešni zgolj enkrat, zmage pa se je veselila zasedba Triglava. Vratarja Tomaža Trelca je uspel ugnati le Sečen, celjski čuvaj mreže Jakob Brandner pa je klonil dvakrat.

Tekmo med Celjem in Triglavom si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Celjani bodo v soboto v Alpski ligi gostovali v Podmežakli pri Jesenicah, obračun državnega prvenstva pa jih čaka v torek, ko bodo moči merili z Mariborom.