Celjski hokejisti zaključili sezono in prejeli bronaste medalje


Hokejisti Celja so na svojem zadnjem dejanju aktualne sezone gostili zasedbo Gherdeine iz Val Gardene. Tekma za Celjane ni predstavljala pravega tekmovalnega naboja, kljub temu pa so prikazali srčno in borbeno predstavo, za katero niso bili nagrajeni z zmago. 

RST Pellet Celje : Gherdeina Valgardena 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Bernard (19′), Grahut (28′); De Luca (25′, 58′, 60′), Solva (36′)

Celjani so bili v uvodnih dveh tretjinah boljši in nevarnejši nasprotnik. Povedli so z zadetkom Jakoba Bernarda, toda izid je na drugi strani dvorane poravnal Anthony De Luca. Za novo vodstvo celjske zasedbe je poskrbel Nik Grahut, ampak tudi to so Italijani izničili, ko je v polno zadel Michael Solva.

Varovanci Gala Korena so se proti izteku druge tretjine znašli v situaciji, ko so imeli dva igralca več, številčne prednosti pa niso uspeli kronati z zadetkom. V zaključku zadnjega dela igre je De Luca znova dokazal za kako nevarnega strelca gre, ko je še drugič na tekmi ugnal celjskega čuvaja mreže.

Celjani so nato izenačenje lovili brez vratarja, kar je izkoristil najboljši strelec Alpske lige in poslal pak v prazno mrežo. Hokejisti Celja so v skupini za uvrstitev v končnico končali na četrtem mestu z 11 točkami.

Trener Celja, Gal Koren, je po koncu srečanja povedal: ”Kakorkoli se je tekma danes končala sem ponosen na to, kar so fantje pokazali na ledu. Lahko rečem, da smo bili boljši celotno tekmo, imeli ogromno priložnosti, žal nismo dali gola. Ni se izšlo tako kot smo si želeli za konec sezone.”

Naziv najboljših posameznikov je pripadel obema vratarjema. Paul Hofer je zbral 42 obramb, Jaka Gajšek pa 34. ”Tekmo smo dobro začeli, v drugi tretjini malce popustili. Na koncu smo super odigrali, ampak se ni izšlo na našo stran,” je po tekmi dejal Gajšek.

”Res so dobro igrali, rešil nas je vratar in nam omogočil to zmago. Celjani so bili boljša ekipa, a igralec tekme je bil naš vratar,” je po obračunu dobro igro Celja športno pohvalil Bradley McGowan.

Po koncu tekme so Celjani, ki so zaključili tekmovalni del sezone, prejeli bronasta odličja za osvojeno tretje mesto v državnem prvenstvu.

”Kot trener lahko rečem, da sem res ponosen, da sem bil vodja takšne ekipe. To je bila skupina fantov, ki si jo je težko predstavljati. Takšna kemija… Ne glede na to, da je prišlo deset zaporednih porazov, so fantje vsak dan prišli v garderobo na 100%, nihče ni spustil glavo dol.. Celotno ekipo, vodstvo, strokovni štab lahko samo pohvalim,” pa je o krstni sezoni celjskega moštva v Alpski ligi spregovoril trener Koren.