Celjski hokejisti tudi po 19 letih brez kolajne


Celjski hokejisti so sinoči odigrali edino tekmo za tretje mesto v končnici letošnjega državnega prvenstva, morebiten uspeh pa bi jim prinesel medaljo, prvo po 19 letih. Tako kot lani so se tudi tokrat na domačem ledu pomerili s Slavijo iz ljubljanskega Zaloga. Omenjeno ekipo so v rednem delu sezone ugnali trikrat …

Na tribunah objekta v mestnem parku se, kljub prostem vstopu, ni zbralo večje število občinstva, ki je prvi zadetek videlo v 14. minuti, ko so z nekaj sreče zadeli gostje. 

Ob igralcu več je Slavija v 26. minuti dosegla drugi gol. Kmalu za tem so se začeli pretepaški vložki, gostje pa so v 28. minuti vodili že z 0:4. Celjanom je še v istimi minuti preko Nika Petka uspelo doseči svoj edini zadetek. 

Zadnja tretjina se je precej zavlekla. Varovanci Roka Rojška so šli na vse ali nič, vendar jim sreča ni bila naklonjena, tekmo pa so zaznamovali pretepi in izključitve, skupaj je bilo izrečenih namreč kar 64 kazni! Prav tako je ledeno ploskev obarvala tudi kri, najboljši domači strelec Aljaž Ogrizek pa je končal v bolnišnici. Na koncu so gostje uspeli še nekajkrat premagati domača vratarja Tomaža Jerama.

ECE Celje : Playboy Slavija 1:7 (0:1, 1:3, 0:3)

1:4 – Nik Petek 28.’

hokej-polsi-klik