Celjski kajakaš Srabotnik do drugega mesta na svetovnem pokalu


Celjski kajakaš Martin Srabotnik je na sobotni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d’Urgellu v Španiji zasedel drugo mesto in tako prišel do svojih drugih stopničk v svetovnem pokalu. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, ki je tudi slavil skupno zmago v pokalu.

26-letni Celjan Martin Srabotnik je odlično nastopil na finalu svetovnega pokala v Španiji in osvojil svoje druge stopničke v svetovnem pokalu. Za zmagovalcem je zaostal zgolj za 21 stotink. V finalni vožnji je na cilj pripeljal kot vodilni in bil v vodstvu vse do nastopa zmagovalca Prskavca. Srabotniku je s čisto vožnjo v precej zahtevnem spodnjem delu proge uspelo priti na stopničke. Tretje mesto je osvojil še en Čeh, Vit Prindiš, ki je z enim dotikom za zmagovitim rojakom zaostal za 37 stotink. Poleg Srabotnika je v finalu nastopil tudi Peter Kauzer, ki je zasedel sedmo mesto (+4,47).

“Danes je bilo res po željah. Izid je dober, če bi bila vožnja še malce boljša, bi bila tudi medalja žlahtnejša. Ampak sem zadovoljen. Drugo mesto je le drugo mesto. Želel bi si, da bi tako sezono začel, ampak tudi tako končati je ni slabo. Trudil se bom, da bodo v prihodnji sezoni takšni uspehi bolj konstantni,” je bil po tekmi zadovoljen Srabotnik.

foto, video: Kajak zveza Slovenije