Celjski kapetan zaradi poškodbe več mesecev z igrišč


V izteku sobotne tekme državnega rokometnega prvenstva v Dobovi je kapetan celjskih rokometašev, Žiga Mlakar, prejel močan udarec v predel obraza.

Ob pregledu v brežiški bolnišnici so ugotovili, da je prišlo do zloma ličnice, zloma čeljusti, počenega sinusa in počenega zoba. Podrobnejši pregledi v celjski in ljubljanski bolnišnici so potrdili prvotno postavljeno diagnozo. Iz kluba so sporočili, da še ni znano, če bo potrebna operacija, saj treba počakati da bo oteklina izzvenela.

Žiga Mlakar je ob tem povedal: “Res je neprijeten občutek, ko te doleti takšna poškodba, na žalost so te sestavni del športa. Odsoten bom kar nekaj časa, v najboljšem primeru se bom v tekmovalni proces vrnil s februarskimi tekmami. Najtežje mi bo spremljati in podpirati ekipo ob robu igrišča, vendar žal tega ne morem spremeniti Verjamem, da bodo dali soigralci vse od sebe in pomagali nadomestiti moj izostanek.”

Svoje je povedal tudi trener Alem Toskić: “Zelo smo razočarani, saj smo najmanj do februarja 2024 ostali brez našega kapetana. Vemo, kako pomemben je za našo ekipo na in ob robu rokometnega igrišča. Sedaj bo moral vsak igralec dodati še nekaj več, da Mlakija čim bolje nadomestimo. Nam ne preostane nič druga, kot da poiščemo rešitve ter rezerve znotraj ekipe, hkrati pa bomo prvi ekipi ponovno priključili igralca našega mladinskega pogona in mu ponudili priložnost za igranje na najvišji ravni.”

Treningom prve ekipe se bo v nadaljevanju sezone pridružil 17-letni Mai Marguč, do sedaj član mladinske ekipe kluba in kadetske reprezentance Slovenije, katero je letos kot kapetan popeljal do srebrne medalje na Olimpijskem festivalu za mlade v Mariboru.