Celjski Kladivar zmagovalno na ekipnem prvenstvu v krosu, Celjanka prva na 24-urnem teku


V soboto se je v Murski Soboti odvilo ekipno prvenstvo Slovenije v krosu. Tekmovali so tudi člani celjskega Atletskega društva Kladivar, ki so bili v skupnem seštevku najuspešnejša ekipa, tako med moško kot tudi žensko konkurenco. Prav tako pa je v Kopru Celjanka osvojila naziv državne prvakinje v 24-urnem teku.

V dolgem krosu je razdaljo 5000 m kot mlajši član najhitreje premagal Vid Botolin s časom 15:22,9, drugo mesto pa je zasedel mlajši član Žiga Jan. V članski konkurenci je Urh Poteko zasedel 6. mesto. Na 3000 m je bila s časom 9:55,4 daleč pred konkurenco Klara LukanNeja Kršinar je bila druga, Lara Bezgovšek pa je bila najhitrejša mlajša članica.

Med starejšimi mladinkami so nastopile štiri članice Kladivarja, in sicer Ajda Slapšak (2. mesto), Hana Jost (5. mesto), Nika Sotenšek (6. mesto) ter Ajda Platovnjak (7. mesto). V teku na 2000 m je bila med mlajšimi mladinkami najhitrejša Tia Tanja Živko, Hana Leban pa je zasedla 15. mesto.

Na razdalji 3000 m med starejšimi mladinci je slavil Maj PritržnikMaj Kunej pa je pristal na 11. mestu. V kratkem krosu (2000 m) so v članski konkurenci tekmovali Matic Ian Guček (3. mesto), Sebastjan Baš (4. mesto) in Gregor Rozman (7. mesto). Mlajša mladinca Maks Cizej in Žiga Šturbej sta zasedla 13. ter 15. mesto.

Matic Krašovec in Matija Goričanac, pionirja U16, ki sta tekla na 1500 m, sta zasedla 4. ter 15. mesto. Med pionirkami U16 so sodelovale Nela Rozman (3. mesto), Neja Jankovič (4. mesto), Maša Weber (10. mesto) in Zara Marot (13. mesto). Jure Slapšak in Jaša Pilih, pionirja U14, sta tekla na 1000 m. Jure je osvojil 2. mesto, Jaša pa je v cilj pritekel kot 8. tekmovalec. Med dekleti v konkurenci pionirke U14 sta dvojno zmago prispevali Brina Vogrin Cingesar in Neja Marinič KuzmanNika Hempt je zasedla 7. mesto, Pia Stožir 8. mesto, Julija Kotnik pa 11. mesto.

Atleti Kladivarja so se veselili dvojne zmage tudi v konkurenci pionirjev U12, ki so pretekli razdaljo 500 m. Prvi dve mesti sta zasedla Žan Škratek in Filip GoležSergej Golež je bil 6., Matija Cizej pa je zasedel 11. mesto. Med dekleti sta tekmovali Tinkara Gajšek (4. mesto) in Nika Markovič (12. mesto). Atletinje Kladivarja so bile s 55 točkami pred Štajersko Maribor, med moškimi tekmovalci pa so Celjani z 61 točkami pometli s konkurenco.

V Kopru pa je prav tako izjemen uspeh uspel Nataši Robnik, ki je postala prva državna prvakinja v teku na 24 ur.

Foto: AK Ultramaraton Slovenija/Facebook