Celjski klub sprejel ponudbo za Rnića, ki po koncu letošnje sezone odhaja v Göppingen


Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sprejel ponudbo za prekinitev pogodbo s svojim igralcem Momirjem Rnićem. Srbski zunanji igralec bo do konca letošnje sezone še igral v Celju, nato pa za tri leta odhaja v nemški prvoligaški klub Göppingen.

Ker je Celjski klub sprejel ponudbo za prekinitev pogodbe z Rnićem, bo za to prejel tudi odškodnino. Rnić je namreč s Celjem pred začetkom letošnje sezone sklenil štiriletno pogodbo. Kot je sedaj že jasno, bo v Celju preživel le eno sezono, nato pa se bo preizkusil v najmočnejši ligi na svetu, saj bo naslednja tri leta igralec Göppingena.

Momir Rnić, igralec Celja Pivovarne Laško: “Dobil sem ponudbo, ki je enostavno nisem mogel zavrniti. Verjetno je želja vsakega igralca, da enkrat zaigra v Bundesligi. Meni se je ta priložnost ponudila že sedaj in glede na ostale pogoje, ki mi jih je ponudil Göppingen, mi ni preostalo drugega, kot da to sprejmem. Hvaležen sem tudi celjskemu klubu in vodstvu, ki mi ni delalo nobenih težav, tako da smo se zelo korektno in hitro dogovorili. Zelo mi je žal, tu sem se počutil dobro, ne glede na vse težave, ki smo jih letos imeli. Celju, ki je velik klub, sem zelo hvaležen za priložnost in prepričan sem, da bo že naslednjo sezono ponovno osvojil naslov slovenskih prvakov. To mu iz vsega srca tudi želim, kot tudi to, da se v ligi prvakov vrne tja, kjer mu je mesto.”

Več si lahko preberete na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.