Celjski kolesarji na velodromu in grškem otoku


Predstavnika Kolesarskega društva knežjega mesta Celje sta se v soboto udeležila državnega prvenstva za kategorije dečkov in deklic.

Letošnje tekmovanje je potekalo po novem urniku in je bilo strnjeno v samo en tekmovalni dan. Tekmovalci so morali skozi predtekmovanja v treh disciplinah, v finalu pa so potem nastopili najboljši.

Celjska kolesarja sta kvalifikacije uspešno prestala in se uvrstila v finale v vseh disciplinah, dirki na izpadanje, dirki na končni cilj in dirki na točke. Nastopila sta še v disciplini šprinta TT 500, kjer pa kvalifikacije niso bile potrebne.

Dirka na izpadanje: 2. mesto Lovro Slapšak, 6. mesto Žiga Krajnik
Dirka na točke – kriterij: 3. mesto Lovro Slapšak, 11. mesto Žiga Krajnik
Dirka na končni cilj: 4. mesto Lovro Slapšak, 16. mesto Žiga Krajnik
Dirka TT 500: 7. mesto Lovro Slapšak, 18. mesto Žiga Krajnik

Cross country ekipa na grškem otoku

S sezono so začeli tudi kolesarji XC ekipe KD Celje – 2Simpl, in sicer so se odpravili na otok blizu grškega glavnega mesta. Dirke so se odvijale med 28. februarjem in 3. marcem

Utrinek iz Grčije; foto: David Utranker

Prvi dan je na dirki, ki je štela tudi za UCI točke nastopil Filip Utranker, ki se je izognil vsem pastem na progi in zaključil na dobrem 11. mestu. Filip je tekmoval tudi naslednji dan in se kljub ponesrečenemu startu in padcem med dirko uspel uvrstiti med petnajsterico in tako končal na 14 mestu.

Tudi tretja dirka je štela za UCI točkovanje. Filip je startal brez zapletov. V zadnjem krogu se mu je uspelo odlepiti od skupine v kateri je vozil in narediti razliko 20 sekund, ki jo je zadržal vse do cilja ter končal na 12. mestu, kar je njegov najboljši uspeh na HC seriji dirk.

V nedeljo, zadnji tekmovalni dan sta vozila Neža Utranker in Jaka Utranker. Neža je startala v ozadju, vendar se je hitro prebila v ospredje in vodstva ni spustila do konca dirke. Končala je z odliko na 1. mestu v kategoriji U15-deklice.

Jaka Utranker se je ob dobrem startu hitro preselil v prvo skupino. Po dveh krogih sta se z Grkom (aktualnim državnim prvakom) odlepila od prve skupine in vodstvo zadržala vse do zadnjega kroga. V zaključku je bil Grk močnejši, Jaka pa se je vseeno veselil odličnega 2. mesta v konkurenci U17.