Celjski kolesarji uspešni na velodromu in v ciklokrosu


V Novem mestu se je nekaj dni pred iztekom prejšnjega leta odvilo tekmovanje, ki je štelo za naslove državnega prvenstva v dvoranskem dirkanju na velodromu za kategorije dečkov, deklic in mladink.

Prizor z ogrevalnega prostora; foto: KDKMC

Tekmovanja, ki je trajalo dva dni, so se udeležili trije predstavniki Kolesarskega društva knežjega mesta Celje, ki so uspešno prešli kvalifikacije in nastopali tudi v finalnih dirkah.

V vseh štirih tekmovalnih disciplinah je tekmoval najizkušenejši predstavnik Oskar Mernik, ki je z dvema odličjema izenačil svoj lanski dosežek.Tudi novinca na velodromu Timotej Jordan in Žiga Krajnik sta vozila odlično in z dobrimi vožnjami nabirala potrebne izkušnje za naslednje prvenstvo na velodromu.

TT 500: Oskar Mernik 2. mesto (vsi prvi trije so presegli državni rekord, ki je bil nad 38 sek. – nova lestvica je 37,40 sek), Žiga Krajnik 14. mesto, Timotej Jordan 15. mesto

Dirka na izpadanje: Oskar Mernik 4. mesto, Timotej Jordan 8. mesto, Žiga Krajnik 15. mesto

Dirka na končni cilj: Oskar Mernik 7. mesto, Žiga Krajnik 8. mesto, Timotej Jordan 10. mesto

Kriterij dirka na točke: Oskar Mernik 3. mesto, Žiga Krajnik 7. mesto

Na koncu tekmovanja je sledila tudi svečana podelitev priznanj – pokalov najboljšim po točkovanju za sezono 2023. V kategoriji dečkov C je za končno 2. mesto v skupnem seštevku pokal prejel Lovro Slapšak.

Predzadnjo decembrsko soboto so predstavniki Celja tekmovali v ciklokrosu, kjer so večkrat stopili na stopničke.