Celjski mesec športa do 8. junija


mesec sportaV Celju bodo vse do 8. junija v teku prireditve projekta Mesec športa v knežjem mestu 2014. Koordinatorja sta  Mestna občina Celje in Športna zveza Celje (ŠZC), ki bosta skozi celotno obdobje izvajanja projekta omogočali pestro športno dogajanje. Nekatere izmed prireditev so zasnovane popolnoma na novo, s ciljem po krepitvi športnih vrednot, sodelovanju in druženju v mestu ter povečanju števila udeležencev v različnih športno rekreativnih aktivnostih.

»Osnovni namen projekta je promocija športno rekreativnih prireditev, ki bi v mesto privabile kar največ navdušencev rekreacije, športa in druženja. Uvedba projekta pripomore k uresničevanju prizadevanj, da bi v društvih in pri drugih izvajalcih zagotovili in ponudili strokovne, kakovostne in zdravju koristne športne aktivnosti ter da bi to ponudbo nenehno izboljševali. Mestna občina Celje sicer z letnim programom športa preko različnih aktivnosti in spodbud v športno dejavnost vključuje občane vseh starostnih kategorij. V letu 2014 je v proračunu MOC za področje športa namenjenih skupaj 2.041.308,00 evrov, od tega več kot polovico za športno infrastrukturo. Iz proračunskih sredstev bodo v letu 2014 sofinancirane vsebine in strokovne ter razvojne naloge za 68 športnih društev,« je na novinarski konferenci pred začetkom aktivnosti poudaril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Kot je pojasnil predstavnik Športne zveze Celje Hasan Ibrić, je koncept projekta v osnovi razdeljen na dva dela, in sicer na tekmovalno-rekreativne programe (Juriš na Grmado, triatlon in Half Iron triatlon na Šmartinskem jezeru, kolesarski maraton, tradicionalni nočni tek, tek in pohod na Celjsko kočo, prireditev Celju se zrola, Urbani gladiator idr.) ter na brezplačne strokovno vodene vadbe in predavanja v sklopu projekta Šport za vse (nordijska hoja, šola plavanja, družabni plesi, Dan veslanja, kegljanje, odbojka, samoobramba, TRX vadba …).

Tekmovalno rekreativni del se bo odvijal med vikendi in bo namenjen tako posameznikom, skupinam kot tudi otrokom, med tednom pa bo potekal program Šport za vse, ki bo združeval priznane strokovnjake in ciljno skupino rekreativcev nad 18 let.

Programi se bodo izvajali v športnih objektih (Golovec, dvorana Zlatorog, Celjska koča), šolah, zunanjih poligonih in drugih zunanjih športnih površinah na okoliških lokacijah.

Kot otvoritveni dogodek je bil v soboto, 10. maja, organiziran Juriš na Grmado.

Zaradi dinamično zastavljenega projekta so podrobnejše informacije, vključno s programom in urnikom prireditev, dostopne na spletni strani Športne zveze Celje: www.szc.si v rubriki »aktualno«, na www.fatburn.si ter na spletni strani MOC (moc.celje.si).