Celjski napad okrepil litovski reprezentant, znan tudi prvoligaški razpored


Ob številnih govoricah o morebitnih okrepitvah na koncu štejejo podpisani dogovori. To velja tudi za Nogometni klub Celje, ki je po dveh tednih od objave dogovora z vratarjem Lovrom Štubljarjem obelodanil novo ime, ki bo sestavljalo igralski mozaik.

Armandas Kučys; vir foto: NKC

Na Opekarniški so se namreč sklenili pogodbo z Armandasom Kučysom. 21-letni litovski reprezentant je s Celjem sklenil triletno pogodbo. Kučys je svojo nogometno pot začel pri domačem Panevezysu, ob vmesnem postanku pri Ekranasu, pa se je pri 18 letih podal v tujino in okrepil švedski Kalmar. Sledilo je kaljenje pri švedskih nižjeligaših, saj je drugo polovico sezone 2022 preživel na posoji pri AIK Oskarshamns, prvo polovico sezone 2023 pa pri IFK Berga.

Julija 2023 se je vrnil v domovino in si nadel dres FK Kauno Žalgiris. V drugi polovici sezone 2023 in prvi polovici letošnje je 194 centimetrov visoki napadalec dosegel 11 zadetkov in prispeval 4 asistence. Kučys je za izbrano vrsto Litve debitiral že z vsega 18 leti, na svojem računu pa ima ob devetih nastopih tudi dva zadetka. Svoji državi je letos pomagal k obstanku v Ligi narodov C, ko je na prvi tekmi play-outa dosegel zadetek proti Gibraltarju.

Najprej z Ljubljančani

V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo so bili izžrebani pari nove sezone prvoligaškega tekmovanja. Celjani bodo branjenje lovorike pričeli z domačo tekmo proti proti ljubljanskemu Bravu. Termin prvega igralnega dne je 20. julij.

Ugnali Romune

Na tretjem pripravljalnem srečanju je ekipa Celja igrala z romunskimi pokalnimi prvaki FC Corvninul in zmagala z 2:0.