Celjski nogometaši bi v Mariboru lahko storili več


nk maribor vs celje november 2016
Foto: Damir Mrkonjić/NK Celje

Nogometaši Celja so v 16. kolu prvoligaškega tekmovanja gostovali v Mariboru, kjer so poseben motiv imeli štirje fantje v rumeno-modrem, saj so Cvijanović, Džinić, Rahmanović in Volaš svojčas nosili vijoličasti dres. Na koncu so poln izkupiček zadržali gostitelji, ki so sredi drugega polčasa dosegli oba zadetka.

Gostitelji so začeli bolj napadalno in v 5. in 11. minuti ogrozili vrata Matjaža Rozmana. Gostje so preko Volaša prvič resneje poskusili v 36. minuti, ko je strel s 15 metrov in nekoliko z desne ukrotil domači vratar. V 43. minuti je sprožil še Lovre Čirjak, ki je streljal s 25 metrov z desne strani, ob boljši reakciji Jureta Travnerja, ki je na vole sprejel odbito žogo pa bi lahko bilo še bolj nevarno.

V drugem polčasu so bili najprej podjetnejši gostje. V 59. minuti je Džinić preusmeril predložek z glavo, a je bil mariborski čuvaj mreže razpoložen. Dve minuti kasneje so domači povedli po izvajanju kota – Novaković je žogo z glavo podaljšal do desne vratnice, kjer jo je iz neposredne bližine, med rokama Rozmana, prav tako z glavo v mrežo zabil Zahović mlajši. V 70 minuti so gostitelji izvedli protinapad, kjer je Vršić odlično našel prostega Novakovića, ki je žogo dvignil preko padajočega Rozmana. V 86. je Džinić še enkrat z glavo skušal premagati Handanovića, ki je tudi tokrat ni naredil napake.

Maribor – Celje 2:0 (0:0)
* Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev: 2500, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Nova Gorica) in Kasapović (Ljubljana).
* Strelca: 1:0 Zahović (61.), 2:0 Novaković (70.).
* Maribor: Handanović, Šme, Rajčević (od 46. Mertelj), Šuler, Viler, Kabha (od 76. Vrhovec), Hotić (od 63. Pihler), Sallalich, Vršič, Zahović, Novaković.
* Celje: Rozman, Kous (od 71. Lovrečič), Džinić, D. Hadžić, Travner, Pišek, Pungaršek (od 65. Požeg-Vancaš), Rahmanović, Cvijanović, Čirjak, Volaš.
* Rumeni kartoni: Zahović; Rahmanović.
* Rdeči kartoni: /.

Igor Jovičević, trener NK Celje: “Ne morem se znebiti občutka, da smo si zaslužili več, kot pa kaže rezultat. Ampak se proti tako kvalitetnemu nasprotniku vsaka najmanjša napaka plača. Danes smo jih plačali, ne glede na to, da smo naredili vse kar je mogoče, da tekmo dobimo. Ne samo, da odigramo dostojno, ampak da jo dobimo in po mojem mnenju ni veliko zmanjkalo.

Umrli smo po moško. Zelo boli, ker veš, da si imel priložnosti in da je bila prisotna prava energija. Potem pa te nasprotnik zlomi … Zelo boli, ampak tako je.

Želim pohvaliti svojo ekipo za borbenost in takšne tekme nam lahko samo koristijo in dajo samozavest. S takšno igro lahko na naslednjih tekmah veliko več dobimo, kot pa izgubimo. Še naprej moramo garati in trdo delati na tej igri, verjeti vase in rezultat bo prišel.

Potrebujemo samo čas, da se izpopolnimo in da dvignemo nivo fizične pripravljenosti, da bi lahko zdržali v visokem ritmu tekme. Namreč, ko pade koncentracija, prihaja do napak, ki jih nasprotniki kaznujejo. Pred nami je reprezentančni odmor, ki ga bomo maksimalno izkoristili pred nadaljevanjem prvenstva.”

Povezava k fotogaleriji (klik!)

Ostale tekme

Rudar : Aluminij 0 : 0

Domžale : Gorica 5 : 0

Krško : Radomlje – nedelja

Koper : Olimpija – nedelja

Po reprezentančnem premoru je v soboto, 19. novembra, na vrsti domača tekma z Rudarjem. Začetek ob 14.00.

sola-voznje-polsi-klik