Celjski nogometaši do prve prvenstvene zmage v novi sezoni


Nogometaši NK Celja so v drugem krogu prve slovenske nogometne lige z 1:0 premagali Tabor iz Sežane, ki je v prvem krogu nadigral državne prvake iz Murske Sobote. Prenovljeni in okrepljeni Celjani so tako po nesrečnem porazu proti Mariboru v prvem krogu, že prišli v zmagovalne tirnice.

Začetek tekme v Sežani je pripadel domačim, ki so zapretili že v prvi minuti, a je celjska obramba obranila akcijo Sežane. V 7. minuti je po napaki celjske obrambe Sežana prišla do žoge v kazenskem prostoru in nevarno poizkusila, vendar na srečo Celjanov neuspešno. Malo za tem je imel lepo priložnost še Svetlin vendar je žogo slabo zadel in tako ni kaznoval nekoliko slabo postavitev vratarja Sežane Koprivca. Celjani so do konca polčasa prevladovali, a premoči niso uspeli kronati z zadetkom. Prvi polčas se je tako končal z izidom 0:0.

V drugem polčasu so Celjani nadaljevali s napadalno igro, kar jim je v 49. minuti prineslo strel iz enajstih metrov, ki ga je uspešno izvedel Žan Medved. Po vodstvu se se Celjani pomaknili nekoliko nazaj, kar so skušali izkoristiti Sežančani. »Normalno je, da smo se malo pomaknili nazaj, velikokrat to diktira rezultat tekme. Če bi nam vreme dopuščalo, če bi bilo bolj sveže, bi verjetno probali večkrat pritisniti na nasprotnika,« je obrambno postavitev po vodstvu komentiral trener Celjanov Agron Šalja.

Celjani so nato spet zaigrali nekoliko napadalneje in v 73. minuti skoraj podvojili vodstvo. Ivan Mayeuski se je namreč znašel iz oči v oči z domačim vratarjem vendar je akcijo slabo zaključil tako da domači vratar ni imel težav in je žogo zlahka ulovil. Celjski vratar Rozman v drugem polčasu do 80. minute ni imel veliko dela, nakar se je moral najprej izkazati ob nevarnem strelu z glavo napadalca Sežane, nato pa je z nekoliko sreče ohranil nedotaknjeno mrežo še v 86. minuti, ko so domači nevarno poizkusili s predložkom iz prostega strela, toda žoga ni našla poti do gola. Do konca polčasa so nekaj lepih priložnosti imeli še Celjani, vendar je ostalo pri izidu 1:0 za Celjane.

»Ko smo imeli pozitiven rezultat je bilo potrebno igrati pametno in stabilno, Sežana je imela mogoče več posesti, ampak nismo jim dovolili nobene prave priložnosti, na drugi strani pa smo imeli mi nekaj lepih situacij, kjer bi lahko še bolj povedli. Veseli smo, da smo zmagali, saj je bila ta tekma za nas izjemno pomembna, tako kot je vsaka v prvenstvu. Fante je bilo potrebno tako psihično kot tudi fizično pripraviti na to tekmo, saj jih je tekma z Mariborom, ki je potekala v izjemno težkih razmerah, močno izmučila. Tudi iz vidika današnjih pogojev smo lahko zelo zadovoljni, da so fantje zdržali na vročini in, da so tudi igralci, ki so vstopili s klopi, veliko doprinesli v igro. Zaradi vsega skupaj smo danes zasluženo zmagali,« je po tekmi povedal trener celjske ekipe Agron Šalja.

To je bila prva zmaga Celjanov v tej sezoni, naslednje 3 točke pa bodo lovili doma, na stadionu Z’dežele, kamor v soboto, 31. 7. 2021 ob 20.15 prihaja NK Koper.

NK TABOR SEŽANA 0:1 NK CELJE
49′ Medved

Začetna enajsterica NK Celje: Rozman, (V), Kadušić, Zaletel (K), Zec, Brecl, Svetlin, Mayeuski, Šporn, Begić, Medved in Kuzmanović. Na klopi: Raduha, Mittendorfer, Sokler, Žižek, Jakobsen, Rorič, Vrbanec, Flis in Kerin. V drugem polčasu so v igro s klopi vstopili: Flis (46′), Vrbanec (46′), Sokler (60′), Jakobsen (68′) in Rorič (78′).

Začetna enajsterica NK Tabor Sežana: Koprivec (V), Ovsenek, Nemanič, Briški, Salkić (K), Kouao, Grobry, Krivičić, Tolič, Stančič in Fahd. Na klopi: Rener, Urh, Mihaljević, Stanković, Zeljković, Kljun, Kompare, Čakš in Kosi.

T Z N P T
1. CB24 Tabor Sežana 2 1 0 1 3
2. Maribor 1 1 0 0 3
3. Celje 2 1 0 1 3
4. Aluminij 1 0 1 0 1
5. Bravo 1 0 1 0 1
6. Kalcer Radomlje 1 0 1 0 1
7. Koper 1 0 1 0 1
8. Domžale 0 0 0 0 0
9. Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
10. Mura 1 0 0 1 0

foto: NK Celje