Celjski nogometaši izpadli iz pokala


Celjani so izgubili tudi na povratni polfinalni tekmi slovenskega pokala. Olimpija je bila boljša tudi v Celju. Končni izid je bil 1:0.

NK Celje je tako ostal brez desetega finala Pokala Slovenije.

Potem, ko so celjski nogometaši prejšnji teden v prvi polfinalni pokalni tekmi proti Olimpiji klonili v Stožicah, so morali poraz priznati tudi na domači Areni Z’dežele.

Olimpija je na povratni polfinalni tekmi zmagala z 1:0. Predvsem v prvem polčasu so bili Celjani nekoliko podjetnejši vendar jim v zaključku akcij nikakor ni uspelo prebiti ljubljanske obrambe. Na drugi strani so ob koncu polčasa pritisnili tudi nogometaši Olimpije in v 42. minuti zadeli za vodstvo. Matjaža Rozmana je po predložku iz kota je z glavo premagal Aris Zarifović.

Tudi v drugem polčasu so bili nevarnejši ljubljančani, ki so preko Leona Benka skoraj povišali vodstvo, vendar je Celjane rešil Rozman. V nadaljevanju so tudi celjski nogometaši izvedli nekaj lepih akcij vendar jim je, tako kot že v prvem polčasu, zmanjkal zaključek. V zadnjih minutah tekme so imeli nekaj lepih priložnosti še Ljubljančani vendar je ostalo pri izidu iz prvega polčasa.

Olimpija je tako postala prva finalistka nogometnega Pokala Slovenije.

Celjane v soboto čaka nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. V Celju bo gostovalo Krško.

Druga polfinalna tekma:

Celje – Olimpija 0:1 (0:1)

Strelec: 0:1 – Zarifović (42. min).

Celje, stadion Z’dežele, gledalcev 2.370.

Glavni sodnik: Nejc Kajtazovič (Kranj).

CELJE: Rozman, Pišek, Cvek, Vizinger (od 70. Predragović), Džinić, Požeg Vancaš, Stojinović, Brecl, Vidmajer (od 56. Andrejašič), Lupeta, Pečnik (od 56. Lotrič). Trener: Dušan Kosič.

OLIMPIJA: Ivačič, Apau, Zarifović (od 64. Ilič), Uremović, Štiglec, Čanađija, Tomić, Alves (od 83. Kronaveter), Savić, Davidson, Benko. Trener: Igor Biščan.