Celjski nogometaši kljub dobri predstavi do poraza


Nogometaši Celja so v okviru 19. kroga državnega prvenstva gostovali v Domžalah. Po začetnem vodstvu grofov je sledil preobrat in zmaga Domžalčanov.

Celjani so bili v prvem delu igre precej boljši nasprotnik, priigrali so si številne priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Ekipi sta na odmor odšli brez golov. V 62. minuti je iz desne strani odličen predložek poslal Denis Popović, ki ga je v zadetek pretvoril Gregor Bajde.

Domžalčani so nato izenačili takoj po izvajanju začetnega udarca iz sredine. Nezbranost v celjski zadnji vrsti je kaznoval Franko Kovačević, asistiral pa mu je otrok Celja Janez Pišek.

Zdelo se je že, da si bosta moštvi razdelili točki, toda Domžalčani so ponovno dosegli zadetek v zadnji minuti sodnikovega podaljška. Arnel Jakupović je iz prostega strela zaposlil bivšega nogometaša Celja Mateja Podlogarja, ta pa je z glavo pospravil žogo pod prečko. Sledila je še izključitev Popovića, ki je prejel drugi rumeni karton zaradi ugovarjanja.

Celjani so tako vpisali 4. poraz v tej sezoni in tako nazadovali na 4. mesto na lestvici. V nedeljo bodo znova gostovali na stadionu Domžal, tokrat jim bodo nasproti stali Radomljani.

Domžale : Celje 2:1 (0:0)
Kovačević 64.’, Podlogar 90+4.’; Bajde 62.’

Začetna postava Celja: Rozman, Šporn, Vuklišević, Zec, Morozov, Zabukovnik, Popović, Kouter, Matko, Bizjak in Bajde.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, Foto: NK Celje/Facebook