Celjski nogometaši le remizirali z zadnjo ekipo prvenstva


Nogometaši Celja so v 31. krogu državnega prvenstva gostili Sežano, ki zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Ekipi sta se razšli brez zadetkov, Celjani pa so tako tudi teoretično ostali brez možnosti o naslovu državnih prvakov. To je namreč postala ljubljanska Olimpija.

Celje : CB24 Tabor Sežana 0:0 (0:0)

Začetna postava Celja: Obradović, Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Karničnik, Kouter, Zabukovnik, Popović, Matko, Bizjak, Kargbo

Grofje so se še zadnjič v aktualni sezoni pomerili z ekipo, ki jo vodi nekdanji trener Celja Dušan Kosić, tudi tokrat pa se je Sežana izkazala kot trn v peti Celjanov. Jeseni sta si ekipi razdelili po eno zmago, v februarskem obračunu pa sta se razšli z delitvijo točk. Podobno je bilo tudi tokrat.

Edina velika priložnost se je celjskim nogometašem v prvem polčasu ponudila v 24. minuti, a je Lovro Bizjak zatresel le okvir vrat. Sredi drugega polčasa se je v ugodnem položaju znašel Aljoša Matko, a je preslabo reagiral in tako zapravil priložnost za zadetek.

Precej neatraktivna tekma, v kateri so Celjani sicer imeli premoč, a je bila ta bolj jalova, se je tako končala brez zadetkov. Grofje so se z desetim remijem v aktualni sezoni sicer približali Mariborčanom na dve točki zaostanka. Varovanci Romana Pilipčuka še naprej zasedajo tretje mesto in so v borbi za mesta, ki vodijo v kvalifikacije evropskih tekmovanj. Naslednja preizkušnja sledi v nedeljo, ko bodo gostovali pri Bravu.

Vrhunci s tekme med Celjem in Sežano: