Celjski nogometaši novo prvenstveno sezono odprli z neodločenim izidom


Celjski nogometaši so z gostovanjem pri Domžalah odprli prvenstveno sezono 2022/23. Tekma se je končala brez zadetkov in z delitvijo točk.

Celjani so prvo tekmo sezone odigrali v Domžalah. Tekma sta obe moštvi začeli zelo aktivno, prvi pa so zapretili Domžalčani, ko so dvakrat lepo prodrli po levi strani, a je bil celjski vratar Rozman obakrat zbran. Nato so z enako mero vrnili Celjani, ko je na levi strani po odbiti žogi s kota do nekaj prostora prišel Morozov, ki je želel podati pred gol, a je žoga obšla vse igralce v kazenskem prostoru in končala v vratnici domžalskih vrat, od koder se je odbila naravnost v roke vratarja.

V 15. minuti so imeli Celjani novo lepo priložnost s prostega strela, ki ga je izvedel Vasilij Janjičić, ki pa je zadel enega od domžalskih branilcev v živem zidu. Celjani so tudi sicer veliko prodirali in domače silili v prekrške, zaradi česar so si ustvarili tudi veliko priložnosti s prostih strelov. Eden izmed bolj nevarnih je bil v 30. minuti, ko je Božić poizkusil z neposrednim strelom na gol. Natančen strel je domači vratar še pravočasno ubranil.

Sledila je nevarna priložnost Domžal, ko je iz velike razdalje z močnim strelom poizkusil Pišek, toda izkušeni celjski vratar je žogo uspel preusmeriti tik ob levi vratnici. Nekaj minut za tem so domači ponovno zapretili, tokrat na desni strani prek Ileniča, ki se je otresel Morozova in prišel sam pred Rozmana. Tudi tokrat se je izkazal celjski vratar.

Začletek drugega polčasa je bil bolj umirjen. Prvi so tako v 57. minuti zapretili Celjani zapretili, ko je Ikwuemesi podal na drugo stran samemu Iličiću, ta pa je žogo sprejel za odtenek predaleč, zato so lahko domači branilci žogo odbili.

V 68. minuti je sledila nezbranost v celjski obrambi, ki je izgubila posest pred svojimi vrati. Domžalčani so prišli do neoviranega zaključnega strela, a je žogo tik pred golovo črto blokiral Morozov.

V zadnjih desetih minutah so grofje zaigrali odločneje in prisilili domače, da so se pomaknili nekoliko nazaj pred svoja vrata. Celjani so poskušali zadeti na vse načine, toda mimo domžalske obrambe jim v zaključkih akcij ni uspelo priti. Tudi zaključni pritisk Celjanov ni obrodil sadov in tekma se je končala brez zadetkov.

1. krog:
DOMŽALE – CELJE 0:0
800 gledalcev

Domžale: Mulalić, Ilenič (77./Žinič), Schoissengeyr, Klemenčič, Strajnar, Jo. Pišek (77./Saitoski), Ja. Pišek, Husmani, Perc (64./Markuš), Jakupović, Durdov (38./Vuk).

Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Morozov, Kouter, Zabukovnik, Janjičić (90./Vrbanec), Iličić (59./Bizjak), Božić (73./Gbamble), Ikwuemesi.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

foto: NK Celje