Celjski nogometaši novo sezono odprli proti romunskemu predstavniku


Nogometaši Celja so novo sezono odprli s prijateljskim dvobojem proti romunskemu prvoligašu iz Cluja. Celjani so se z Romuni razšli z remijem.

Celje : Universitatea Cluj 1:1 (1:0)
Bizjak 7′; Oancea 80′

Postava Celja v prvem polčasu: Rozman, Ajhmajer, Flis, Ljutić, Džumhur, Bandaogo, Vrbanec, Bobičanec, Bizjak, Bajde, Matić

Postava Celja v drugem polčasu: Jurhar, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Milić, Kouter, Zabukovnik, Popović, Matko, Špeljak, Ikwuemesi

Grofje so dobro odprli srečanje, najprej je strel Luke Bobičanca ubranil vratar gostov, nato pa mu je veselje preprečila še vratnica. Za tem je prišlo do igre z roko v kazenskem prostoru romunskega moštva. Lovro Bizjak je uspešno izvedel strel z bele pike in Celjane popeljal do vodstva.

Ob polčasu je trener Roman Pilipčuk zamenjal celotno enajsterico. V prvem delu igre sta kot novinca nastopila Abdoul Bandaogo, ki se je v preteklosti kalil pri Betisu iz Seville, in Rok Ljutić, mladi osrednji branilec. V drugem polčasu je prvo tekmo v celjskem dresu odigral Hrvat Karlo Špeljak.

Romuni so vendarle nato uspeli poravnati izid v 80. minuti, ko je v polno zadel Dorinel Oancea. Celjani bodo v času priprav na novo tekmovalno sezono odigrali še sedem pripravljalnih tekem, ob tem pa bodo čez teden dni odšli tudi na priprave v Kranjsko Goro.