Celjski nogometaši odpotovali v Moldavijo na 1. krog kvalifikacij za Ligo Evropa


Nogometaši NK Celje v 1. krogu kvalifikacij za UEFA Ligo Evropa z žrebom  niso imeli sreče. Za napredovanje se bodo namreč pomerili z drugo uvrščeno ekipo moldavskega prvenstva, Dacijo iz Kišnjeva.

Verjetno za ta klub iz moldavske prestolnice še nikoli niste slišali, a podobno skoraj zagotovo velja za moldavske navijače, ko jim omeniš klub iz knežjega mesta. Pred leti je ta noname klub iz evropskih tekmovanj izločil Maribor. Morda pa vam je na uho že prišlo ime Šerifa iz Tiraspola, če ne drugače po dejstvu, da se je v tem klubu neuspešno poskušal prebiti mariborski napadalec Dalibor Volaš, dres tega kluba pa nosita tudi Miral Samardžič in od zimskega prestopnega roka še Tadej Apatič.

Dacija je v minulem prvenstvu zasedla 2. mesto, le 4 točke za Šerifom.

»Dacia je v tem trenutku izredno močan nasprotnik za nas. Ima veliko izkušenih igralcev, tudi reprezentante Moldavije, nekaj je tudi dobrih tujcev. Dacia je bila vseskozi znova v boju za naslov prvaka s Šerifom. Ekipa je posledično na podobnem nivoju kot njihov prvak ali pa tako kot naš Maribor. Potrebno jih bo vzeti z vsem spoštovanjem, vseeno pa upamo na dober rezultat.,” je o nasprotniku za klubsko spletno stran povedal celjski trener Marijan Pušnik.

Ob naporni, predvsem pa dragi poti je torej NK Celje naletel na neodmevnega, hkrati pa zelo neugodnega nasprotnika.
Stadion Zimbru v Kišnjevu sprejme 10.500 obiskovalcev

Proti Kišinjevu, mestu z 800.000 prebivalci, so se Celjani odpravili v današnjih jutranjih urah. Na stadionu Zimbro, ki sprejme 10.500 gledalcev, se bodo z Dacio pomerili v četrtek ob 18:30 uri.

Na tiskovni konferenci pred odhodom na naporno pot je Marijan Pušnik povedal: “Pričakovanja so uvrstitev v naslednji krog. Da bi to uresničili bomo morali odigrati nad svojimi zmožnostmi. Žal sta nama odpadli zadnji dve pripravljalni tekmi – z Ukrajinci in Mađari.  Moštvo je razen Amela Mujčinovića in Sebastjana Gobca dokaj mlado, a to ne bo v nadaljevanju prvenstva naš alibi. To je velika priložnost za fante, da si na slovenskem nogometnem prostoru zagotovijo ime. Iz svoje strani lahko obljubim, da bodo fantje tekli, da bodo agresivni … Stanje v celotnem klubu je zdaj zelo pozitivno. Na dobri poti smo. Dacia? Ekipa je zelo močna. Če bi se primerjali po proračunu, potem ne bi imeli možnosti. Oni so skupaj s Šerifom najboljši ekipi v domači ligi, krepko pred ostalimi. Imajo veliko število tujcev. Individualno kvaliteta je definitivno na njihovi strani, a jaz pravim, da moštveni duh in faza presenečenja, nam lahko prineseta pozitiven rezultat pred povratno tekmo.”

Nekaj besed je nasprotniku namenil tudi vratar Amel Mujčinović, vratar prve ekipe NK Celje: “Po pripravah zdaj nestrpno pričakujemo to prvo tekmo. Prva je vedno najtežja. Ekipo Dacie jaz osebno poznam. Marsikdo, ko zasliši Moldavija gleda drugače na nasprotnike, vendar pa je to moštvo izjemno dobro. Poznam ga še iz časov, ko se je imenovalo Zimbru. Dobrih deset let nazaj … Takrat so Moldavci izločili Maribor. To je bila sezona po tistem, ko so Mariborčani igrali v Ligi prvakov. Maribor je bil v tistih časih zelo izkušen. Zavedamo se, da nas čaka zelo težka tekma, vendar pa kakšni bi bili športniki, če ne bi verjeli. Jaz osebno verjamem v naš uspeh. Če bomo dali vse od sebe, potem zagotovo ne bomo brez možnosti.”

V Kišnjev so odpotovali naslednji nogometaši:
Matic Kotnik, Amel Mujčinović, Tadej Vidmajer, Klemen Medved, Sebastjan Gobec, Stefan Ristovski, Tadej Gaber, Marko Krajcer, Matej Centrih, Matic Žitko, Alen Romih, Marko Tuomas Kolsi, Blaž Vrhovec, Marijo Močič, Iztok Močivnik, Gregor Bajde, Benjamin Verbič in Roman Bezjak
vir: www.nk-celje.si