Celjski nogometaši po preobratu do druge zaporedne domače prvenstvene zmage


Nogometaši Celja so v 8. prvenstvenem krogu doma dosegli še drugo zaporedno zmago. Po zaostanku so preobrnili potek srečanja in zanesljivo s 3:1 ugnali Domžalčane.

Celjani so se z desetimi točkami povzpeli na 6. mesto in za drugim mestom na lestvici zaostajajo le za tri točke.

Tekma se je začela z lepo priložnostjo gostujočih igralcev, ki so v prvih minutah tekme prevzeli pobudo in bili nevarnejši. Že v 3. minuti je imel veliko dela celjski vratar Florjan Raduha, ki je obranil nevaren strel domžalskig nogometašev. Začetni pritisk so Domžalčani kronali v 10. minuti. Predložek, ki je bil usmerjen v celjski gol, je presenetil vratarja Raduho, ki je ta strel še uspel ubraniti, a je do odbite žoge prišel napadalec Vuk in jo pospravil v mrežo Celja.

Po prejetem zadetku so se Celjani zbrali in pokazali boljšo igro. Nevarno so prodirali po obeh krilih in si priigrali nekaj lepih priložnosti. V 16. minuti je Mayeuski neovirano streljal z glavo, vendar je slabo zadel žogo. Sledile so minute, ko je celjski napadalec Žan Medved zadel kar trikrat, a so bili vsi zadetki razveljavljeni zaradi prepovedanega položaja.

V 44. minuti so Celjani vendarle kronali premoč, ko je Ivan Božić izkoristil nekaj prostora, ki so mu ga pustili Domažalčani in z okoli 30 metrov silovito sprožil proti vratom gostov ter s prekrasnim zadetkom izenačil ter postavil izid polčasa.

Celjani so v drugi polčas vstopili bolj zbrano kot v prvega. Nevaren je bil predvsem Medved, ki je najprej z močnim strelom za las zgrešil gol Domžalčanov, v 52. minuti pa se je znašel v kazenskem prostoru gostov in po lepi podaji Vrbanca z glavo zadel za vodstvo 2:1. Celjani so tudi po vodstvu igrali motivirano in zapravili nekaj zelo lepih priložnosti.

To bi se jim v 74. minuti skoraj maščevalo, ko so Domžalčani presenetili celjsko obrambo, napadalec gostov se je sam znašel pred Raduho, ki pa se je znova izkazal s suvereno obrambo. To je bila ena izmed redkih priložnosti, ki so jih imeli Domžalčani. Celjani so, po menjavah, ko so v igro prišli Benedičič, Kuzmanovič, Brecl, Sokler in Svetlin, stopnjevali hiter ritem igre.

V 90. minuti je tako po lepem protinapadu Celjanov zadel Amadej Brecl, ki je želel izvesti podajo, a se nato odločil za strel in močno meril nad vratarja Domžal ter postavil končni izid tekme 3:1.

To je bila druga zaporedna domača zmaga Celjanov. Naslednji teden v sredo jih čaka prva pokalna tekma v letošnji sezoni. Pomerili se bodo proti Sežani, ki jo po novem vodi nekdanji celjski strateg Dušan Kosič.

“Mislim, da je bil danes predvsem viden karakter ekipe. V težkih momentih smo obdržali koncentracijo in trezno glavo, pretrpeli vse težke momente in na koncu zasluženo zmagali. Sedaj si bodo tekme hitro sledile, jutri je to tekmo potrebno pozabiti in narediti analizo ter se seveda vsak dan izboljševati na treningih, da bomo dosegli svoje cilje,” je po tekmi povedal strelec tretjega zadetka Amadej Brecl.

NK CELJE 3:1 NK DOMŽALE (44′ Božić, 52′ Medved, 90′ Brecl; 10′ Vuk)

Začetna enajstarica NK Celje: Raduha (V), Zaletel (K), Zec, Šporn, Flis, Vrbanec, Begić, Kerin, Mayeuski, Medved, Božić.

Klop: Rozman (V), Mittendorfer, Jakobsen, Benedičič, Brecl, Svetlin, Sokler, Burin, Kuzmanović.

Začetna enajsterica: Mulalić (V), Ibričić (K), Dobrovoljc, Klemenčič, Jurij, Hodžić, Karkuš, Jakupović, Alić, Vuk, Husmani.

Klop: Mihelak, Žinič, Pišek, Georgjević, Repas, Podlogar, Martinović, Gorenc Stankovič.

T Z N P T
1. Koper 7 5 1 0 16
2. Bravo 8 3 4 0 13
3. Maribor 8 4 1 2 13
4. Olimpija Ljubljana 8 4 1 3 13
5. Mura 8 3 2 3 11
6. Celje 8 3 1 4 10
7. CB24 Tabor Sežana 8 2 1 4 7
8. Domžale 7 2 1 4 7
9. Kalcer Radomlje 8 1 2 4 5
10. Aluminij 8 0 4 3 4

foto: NK Celje