Celjski nogometaši po streljanju 11-metrovk v polfinale pokala


Nogometaši Celja so se v četrtfinalu Pokala Slovenije v Domžalah pomerili s prvoligašem iz Radomelj ter slavili po streljanju 11-metrovk. Zmaga jih je popeljala v polfinale.

Preostali pari četrtfinala so Mura − Bravo, Olimpija − Koper in Maribor − Domžale.

Celjani so po uspešnem obdobju v državnem prvenstvu niz zmag podaljšali tudi v pokalnem tekmovanju. Trener Simon Sešlar, ki na klopi Celjanov še ne pozna poraza, je za četrtfinalni obračun opravil nekaj rotacij v prvi postavi, najbolj pomembna pa je bila povratek vratarja Jurharja.

Grofje so tekmo začeli previdno, a domači ekipi niso pustili preblizu svojih vrat. Kompaktnosti v sredini jim je nekajkrat prinesla priložnost za protinapad, vendar brez konkretnega zaključka. V 12. minuti so Celjani po dobljeni žogi na sredini igrišča izvedli nevarno akcijo in s podajo v prostor v ogenj poslali Medveda, katerega poskus je ubranil domači vratar, odbitek pa je izven kazenskega prostora dobil Božić, ki bi moral le še zaključiti na prazen gol. Sledilo je nedovoljeno posredovanje domačega vratarja, ki je izven kazenskega prostora gol preprečil z roko. Sodnik mu je zato pokazal rdeči karton. Domači trener je bil tako že v samem začetku tekme prisiljen napraviti menjavo v vratih.

Celjani so bili nato s terensko premočjo podjetnejši in konkretnejši. Že v 18. minuti se je Svetlinu ponudila lepa priložnost, ko ga je pred kazenskim prostorom lepo našel Božić. Sprožil je močan strel, toda preveč po sredini gola, kar je bil lahek plen domačega vratarja. V 34. minuti je do lepe priložnosti prišel Medved. Znova je bil podajalec Božić, tokrat iz kota, toda celjski poletni okrepitvi je veselje na golovi črti požrtvovalno preprečil domači branilec. V 35. minuti so bili Celjani primorani v menjavo, potem ko se je poškodoval Šporn. Namesto njega je v igro vstopil Benedičič.

Sledila je nova lepa akcija Celjanov. Na desni strani je Božić stekel v protinapada, nato pa s peto žogo lepo odložil Kadušiću, ki je sprožil močan strel proti domačemu vratarju, a zadel le zgornjo vratnico. To je bila zadnja nevarna priložnost v prvem polčasu, ki se je končal brez zadetkov.

Trener Sešlar je na začetku drugega polčasa opravil nekaj menjav, kar je takoj obrodilo sadove. Sledila je namreč nevarna akcija grofov, ko je na desni strani Begić z nevarno podajo želel zaposliti Medveda, ta pa je bil za nekaj centimetrov prekratek, da bi lahko z glavo žogo potisnil v gol. Grofje so še naprej pritiskali in zdelo se je, da gol visi v zraku, a se branilci Radomelj niso vdali. Redni del tekme se je tako končal brez zadetkov.

V podaljšku Celjani kljub močnim pritiskom na domača vrata niso uspeli zadeti. Oba podaljška sta se končala brez zadetkov in sledilo je streljanje enajstmetrovk. Pri streljanju enajstmetrovk so bili Celjani uspešni štirikrat, Radomljani pa trikrat. Grofje so se tako zasluženo veselili napredovanja v polfinale.

Kalcer Radomlje − CELJE * 3:4 (0:0, 0:0)
RK: Marjanović 11./Kalcer Radomlje
* – po 11-metrovkah

Kalcer Radomlje: Marjanović, Blaić, Jazbec, Guček (113./Žulj), Mužek, Nuhanović (78./Bumbu), Zabukovnik, Šarić, Pogačar (14./Šugić), Cerar (67./Božić), Varga (67./Guzina).

Celje: Jurhar, Kadušić, Zaletel, Zec, Flis, Jakobsen (42./Benedičič), Šporn, Svetlin (72./Kuzmanović), Božič, Žižek (56./Begić), Medved.

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)

foto: NK Celje