Celjski nogometaši po zapravljeni enajstmetrovki ob domači finale Pokala Slovenije


Celjski nogometaši so klonili v polfinalu Pokala Slovenije proti Kopru, in ne bodo igrali v finalu na domačem Stadionu Z’dežele. Koprčani so v izdihljajih tekme zadeli za minimalno zmago, medtem ko so Celjani na začetku tekme zapravili 11-metrovko.

Grofje so lovili svoj enajsti finale, v dosedanjih desetih so slavili le enkrat. V sezoni 2004/05 so na domači zelenici premagali Gorico.

Celjani so na Bonifiki lovili svojo enajsto uvrstitev v finale Pokala Slovenije (večkrat se je v finale prebil le Maribor), a jim je to preprečila zapravljena enajstmetrovka v 2. minuti srečanja. To so Celjani prejeli po tem, ko je koprski vratar v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Amadeja Brecla. V nadaljevanju prvega polčasa so imeli več priložnosti Koprčani, a je bil vedno na mestu celjski vratar Rozman.

Igra se je v drugem polčasu umirila, predvsem proti koncu rednega dela srečanja, ko sta bila obe ekipi v mislih že v 30-minutnem podaljšku. Slednjega je v zadnjih sekundah tekme preprečil Bede Osuji, ki je v 94. minuti srečanja izzval prekršek za enajstmetrovko in jo v sodnikovem podaljšku tudi uspešno realiziral ter postal koprski junak. Sodnik je sicer po padcu Osujija temu, zaradi domnevnega simuliranja, najprej pokazal rumeni karton, vendar je po posredovanju sodnikov iz sobe za VAR odločitev spremenil in pokazal na najstrožjo kazen.

Koper se bo 11. maja na Stadionu Z’dežele pomeril z ljubljanskim Bravom.

Pokal Pivovarna Union, polfinale:

Koper – Celje 1:0 (0:0)
Osuji 95./11-m
Božić (Celje) je v 2. minuti zapravil 11-m.

Koper: Adam, Rajčević, Bručić, Novoselec, Žužek, Guberac (56./Kotnik), Jelić Balta, Vešner Tičić, Jašaragić, Parris, Colley.

Celje: Rozman, Brecl, Stojinović, Zec, Morozov, Majeuski, Tomić, Vrbanec, Božić (68./Kuzmanović), Begić (68./Svetlin), Sokler.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

foto: NK Koper