Celjski nogometaši so se pomerili z Dinamom iz Zagreba


Nogometaši Celja so se v okviru priprav, ki jih opravljajo v Rovinju pomerili z zagrebškim Dinamom. Za Celjane je bila to prva preizkušnja v letu 2023, opravili pa so jo zadovoljivo. 

Dinamo Zagreb : Celje 1:1 (0:1)
Ivanušec 113′; Bajde 53′

Srečanje se je sicer v žaru prijateljske tekme odigralo v malce spremenjenem časovnem formatu. Igralni čas je bil namreč razdeljen na 4-krat po 30 minut. Celjani so podobno kot Zagrebčani srečanje pričeli v močni zasedbi, s tem pa je trener Roman Pylypchuk morda že rahlo nakazal, kako bo začetna postava izgledala v nadaljevanju sezone. V začetni enajsterici so se tako znašli Obradović, Milić, Nemanić, Vuklišević, Karničnik, Popović, Zabukovnik, Bobičanec, Matko, Bajde in Bizjak.

Nogometaši Celja so prišli do zadetka nekaj minut pred nekoliko daljšim odmorom, ko je tekla 53. minuta. Po izjemni asistence novinca, ki je prvič oblekel celjski dres, Luke Bobičanca je bil uspešen Gregor Bajde. Celjski strateg je nato povsem zarotiral in opravil precej menjav, tako, da je priložnost za igro dobilo 25 nogometašev.

Celjani so preostanek tekme pretili iz protinapadov in dolgo časa uspešno zadrževali prednost. V zadnjem delu obračuna, v 113. minuti, pa je do zadetka prišel Luka Ivanušec. Za lepo asistenco, s podajo za peto, je poskrbel Bruno Petković, ki je bil del hrvaške reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju. Ekipi sta se tako razšli s prijateljskih 1:1.

Grofje se bodo v okviru pripravljalnih tekem pomerili še s splitskim Hajdukom, Aluminijem, Kolubaro, Čukaričkim in Dunajsko Stredo.

Simon Valant, foto: NK Celje/Facebook