Celjski nogometaši so si kljub porazu zagotovili obstanek v 1. SNL


Predzadnjo tekmo v letošnji sezoni so nogometaši NK CM Celje odigrali v Kopru in čeprav proti tretje uvrščeni ekipi slovenske prve lige niso bili uspešni, enako velja za njihove tekmece za obstanek. Celjani so si tako krog pred koncem zagotovili obstanek v 1. SNL in s tem ob NK Maribor ostajajo edini klub v zgodovini, ki je v najvišjem rangu tekmovanja nastopal prav vseh devetnajstih sezonah.

Preberite si, kako so tekmo videli v celjskem nogometnem klubu. Navajamo zapis s spletne strani NK Celje in objavljamo video z izjavo trenerja Damjana Romiha ter nekaterih igralcev:

Moštvi sta tokrat nastopili zelo oslabljeni, a igra je bila ob visokih temperaturah in prijetnem vzdužju zelo dinamična. V prvem polčasu je bilo CM Celje veliko boljši nasprotnik, vendar pa celjski igralci niso uspeli realizirati priložnosti, ki so se jim ponudile. Domače moštvo je v 44. minuti izkoristilo sploh prvo in edino priložnost v prvem delu. Po strelu Vassiljeva iz prostega strela, neugodno žogo ni uspelo zaustaviti vratarju Mujčinoviću, kar je izkoristil Milan Osterc, ki se je znašel osamljen na drugi vratnici in zadel za 1:0.

V 50. minuti je veselje navijačev Celjskih grofov preprečila vratnica, ki jo je po strelu iz dobrih šestih metrov zatresel Roman Bezjak. V nadaljevanju so si dve lepi priložnosti za povišanje prednosti priigrali gostitelji, vendar se rezultat do konca tekme ni več spremenil. Naj dodamo, da glavni delilec pravice Darko Čeferin, tako v 56. kot 66. minuti – v obeh situacijah so napadalca Iztoka Močivnika domači v kazenskem prostoru zaustavili z očitnim prekrškom – ni reagiral.

Čeprav so bili varovanci Damjana Romiha v Kopru poraženi, sosi dokončno zagotovili obstanek v ligi, saj je Rudar na domačem igrišlu premagal Nafto, ki ima pred zadnjim krogom tri točke zaostanka za CM Celjem, obenem pa tudi slabši izkupiček na medsebojnih tekmah, zato se ne more več povzpeti pred rumeno-modre.

Prihodnjo nedeljo bo v Areni Petrol na sporedu zadnja tekma CM Celja v letošnji sezoni. V goste prihaja Primorje. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Koper – CM Celje 1:0 (1:0); Osterc (44).

Bonifika, gledalcev 1200. Glavni sodnik: Darko Čeferin (Kranj). Prvi pomočnik: Franci Pavlič (Laze v Tuhinju), drugi pomočnik: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi). Četrti sodnik: Žiga Dobrun (Ljubljana). Delegat: Jože Tomšič (Ljubljana).

Koper: Nenezič, Vassiljev, Kovačevič, Handanagič, Osterc (od 81. Štulac), Bubanja, Hadžič (od 61. L. Pavlin), Marijanovič, Bunderla (od 85. Palčič), Blažič, Stančič. Trener: Nedžad Okčič.

CM Celje: Mujčinović, Krajcer, Zajc (od 46. Močivnik), Popovič, Bezjak, Kapič, Bezovnik (od 82. Alenc), Pavlovič, Firer, Beršnjak, Medved. Trener: Damjan Romih.

R. Č., vir in foto: www.nkcelje.si