Celjski nogometaši uspešni na gostovanju pri Gorici


V okviru 16. kroga Prve lige Telemach so Celjani gostovali v Gorici pri predzadnje uvrščeni ekipi aktualnega prvenstva. Grofje so še drugič v tej sezoni premagali Primorce, tokrat z izidom 2:0, v polno pa sta zadela kapetan Nino Kouter in Charles Ikwuemesi.

Varovanci Romana Pylypchuka so srečanje pričeli v naslednji začetni postavi: Rozman, Stojinović, Vuklišević, Zec, Morozov, Kouter, Šporn, Vrbanec, Gbamble, Matko in Ikwuemesi.

V 23. minuti je predložek Dušana Stojinovića pred vrata Gorice z glavo preusmeril Charles Ikwuemesi, slabo se je odzvala domača obramba, kar je Nino Kouter izkoristil za svoj drugi zadetek v tej sezoni. Gol je prerezal Goričane in jih postavil v podrejen položaj, Celjani pa so večino časa po vodstvu uspešno držali posest ter minimalno vodstvo. Lepo priložnost si je v prvem polčasu s preigravanjem pripravil še Aljošo Matko, ki pa jo je z zelo slabim zaključkom zapravil. Ukrajinski strateg na klopi Celja je v prvem polčasu iz igre preventivno vzel povratnika po poškodbi Grigoryja Morozova, ki ga je zamenjal mladi Nino Milić.

10 minut pred koncem izteka rednega dela tekme se je Matko uspel dokopati do posesti, ko si je veliko napako privoščil izkušeni Nejc Mevlja. 22-letnik je nato žogo poslal pred vrata Gorice, tam pa jo je brez težav Ikwuemesi pospravil v prazno mrežo. To je bil njegov šesti gol aktualnega prvenstva, je pa kmalu po zadetku odšepal iz igrišča, zamenjal pa ga je Tin Matić. V zaključku tekme je imel priložnost za povišanje prednosti še Nene Gbamble, ki pa je ni uspel realizirati.

Srečanje, kjer je šlo bolj za taktičen boj kot pa atraktivno predstavo, se je torej končalo z osmo zmago Celjanov v tej sezoni, ki pa je bila povsem zaslužena, saj si domači nogometaši niso uspeli priigrati nobene resne in omembe vredne priložnosti. Nove tri točke so Grofe vsaj začasno popeljale na drugo mesto, medtem, ko Goričani ostajajo na predzadnjem.

Celjske nogometaše v sredo, 9. novembra ob 17. uri, čaka pokalni obračun na Stadionu Z’dežele proti Muri.


Standings provided by Sofascore


Foto: NK Celje/Facebook

S.V.