Celjski nogometaši v prvi polfinalni tekmi pokala Hervis izvlekli ugoden remi


Nogometaši NK Celja so včeraj v prvi tekmi polfinala pokala Hervis na gostovanju pri drugoligašu iz Šenčurja v zadnjih minutah tekme izvlekli zelo ugoden rezultat. Neodločen izid in gol v gosteh sta dobra popotnica za domačo povratno tekmo, ki bo v sredo, 18. aprila na Areni Petrol.

Celjane je kljub malo priložnostim in slabši predstavi od tretje uvrščene ekipe 2. SNL, v igro v izdihljajih tekme s strelom z roba kazenskega prostora vrnil rezervist Verbič. Uvrstitev v finale je namreč izjemnega pomena, saj bo pokalni finalist naslednjo sezono skoraj zanesljivo začel s tekmovanjem v Evropi, kar pa pomeni določen finančni priliv ter priložnost za talentirane nogometaše, da se izkažejo na evropski sceni.

V drugem polfinalu je namreč Maribor v gosteh z 2:4 premagal velenjski Rudar, uvrstitev najverjetnejših državnih prvakov v finale pa bi avtomatsko pomenila, da bo ob Mariboru v evropskih tekmovanjih zaigral drugi pokalni finalist.

Celjski nogometni klub ima tako lepo priložnost, da v poznih poletnih mesecih na Areno Petrol pripelje katerega od evropskih nogometnih velikanov.

Garmin Šenčur – NK Celje 1:1 (0:0)
Strelca: 1:0 – Pavlin (47), 1:1 – Verbič (86)
Šenčur, gledalcev 400. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik). 1. pomočnik: Andrej Kokolj (Škofljica), 2. pomočnik:  Gregor Rojko(Logatec). Četrti sodnik: Boris Tošeski (Medvode). Delegat: Bogdan Trope (Ljubljana).

ŠENČUR: Šmajd, Babič, Aljančič, Kern, Ajdovec, Rant Roos, Brezarič (od 57. Košnik), Kotnik, Bunderla, Pavlin, Božičič (od 75. Sviben)
Trener: Branko Pavlin.

CELJE:
M. Kotnik, Krajcer, Bezjak, Bakarič, Gaber (od 55. Verbič), Gobec, Centrih, Močič (od 56. Škafar), Vidmajer (od 66. Krljanovič), Žurej, Medved
Trener: Damjan Romih.

R. Č.